Vi specialiserar oss på blancolån (dec 2015)

Blancolån Blancolån
Vi kommer att specialisera oss på större och mindre blancolån och privatlån utan säkerhet, vilket i praktiken innebär att utbudet på information om just blancolån och privatlån i olika storlekar kommer att dominera den här sidans innehåll. Detta till skillnad mot många andra sidor på nätet som främst riktar in sin information på snabblån och smslån som förvisso också är en sorts privatlån utan säkerhet men här syftar vi till de mer "traditionella" privatlånen och blancolånen. Förvisso kommer vi även att släppa information om ett antal väl utvalda kvalitetslån inom nischen snabblån och smslån med lång återbetalningstid också men vi tror att du som besöker just den här sidan, främst är intresserad av seriösa banker och lån inom kategorin blancolån och privatlån utan säkerhet.
 

Vad är ett blancolån

Många blir lite förvirrade och undrar vad är ett blancolån egentligen? Svaret på den frågan är egentligen ganska enkelt. Ett blancolån och ett privatlån utan säkerhet är precis samma sak bara det att det förekommer olika benämningar på det.
Ett blancolån eller privatlån utan säkerhet är ett lån till en privatperson där man inte behöver ha någon särskild säkerhet för lånet utan man lånar så att säga "in blanco" och långivande bank eller låneinstitut har därmed ingen säkerhet för att lånet. Detta till skillnad från exempelvis bolån där du sätter den bostad du ska köpa för de lånade pengarna som säkerhet för lånet eller om man tar ett billån med bilen som säkerhet, då står bilen som säkerhet för lånet.
Blancolån och privatlån utan säkerhet förekommer i olika former med olika max lånebelopp och varierande krav på återbetalningstid. Kraven på dig som låntagare skiljer sig också mellan olika lån.
 

Billiga blancolån

I dagens läge (läs december 2015) är räntorna lägre än någonsin men de riktigt låga räntorna man kan läsa om i olika media, avser faktiskt lån med någon form av säkerhet. Den som belånar sin bostad kan få så låga räntor som från 1,3% och uppåt om kreditvärdigheten är hög och bostaden har ett högt värde. De räntenivåerna kommer du inte att kunna få på ett blancolån eller privatlån utan säkerhet eftersom den typen av lån i princip alltid genererar en högre ränta. Skälet till varför blancolån är dyrare än lån som kräver säkerhet är ganska självklart. Banken som lånar ut pengar till dig tar en större risk när de inte kräver någon säkerhet för lånet och därmed blir räntan högre.
Så när vi pratar om billiga blancolån och privatlån utan säkerhet så ligger de billiga lånen på runt 5,5% ränta och uppåt.
De flesta blancolån och privatlån utan säkerhet använder sig av så kallad individuellt satt ränta, vilket betyder att varje person som söker lån får erbjudande om ränta utifrån just sin ekonomiska situation. Med de menas tyvärr inte att den som har lite sämre ekonomi får billigare lån utan tvärtom. Den som har låg kreditvärdighet kommer att erbjudas högre ränta än den som har bra kreditvärdighet, detta med hänvisning till det risktagande som långivaren anser sig ta när de lånar ut pengar till personer med låg kreditvärdighet.
Den som har väldigt låg kreditvärdighet ska inte bli förvånad om den blir erbjuden lån med räntor på mellan 7% - 20% eftersom det är en högre risk för banken att låna ut pengar till en person som har låg kreditvärdighet.
Den som får ett lån med lite sämre ränta kan alltid vid ett senare tillfälle när kreditvärdigheten förbättras, söka lån hos en annan bank och flytta lånet dit. Det kallas vanligtvis för att samla lån eller skuldfinansieringslån.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln