Samla lån - få mer pengar över till annat (dec 2015)

Samla lån Samla lån
Att samla lån för att få  mer pengar över till annat varje månad kallas även för skuldfinansiering. Man ska skilja på att låna pengar till löpande månatliga utgifter för lån och att låna pengar i syfte att samla sina gamla lån och krediter på ett och samma ställe.

Att låna pengar till sina månatliga utgifter till lån är inte en god idé eftersom ett sådant förfarande gör att du riskerar att försätta dig i en på sikt ganska ohållbar situation. Att däremot låna pengar till skuldfinansiering i syfte att minska antalet lån och de månatliga utgifterna för lån, är däremot en god idé som passar alla som har ett antal lån och krediter sedan förr.

Det är inte särskilt komplicerat att räkna på hur man ska göra för att hitta bäst lån för skuldfinansiering. Det gäller dock att vara noggrann så att man inte får ännu sämre förutsättningar än innan man bestämde sig för att samla sina lån.

När man väljer vilket lån man ska söka för att samla sina tidigare lån så handlar det om blancolån eller så kallade privatlån utan säkerhet. Man kan förstås ha olika avsikter med att samla sina lån men de allra flesta gör det för att få mer pengar över till annat varje månad. Andra gör det lite då och då för att få ännu bättre ränta och villkor för sina befintliga lån. Allra bäst är förstås om man kan kombinera de båda syftena och både få lägre månadsutgift samtidigt som man får lägre ränta med kanske oförändrad amorteringsplan.

Oavsett vilket just ditt syfte är med att samla lån så finns det många möjligheter att samla lån. Det finns även de som tror att det inte går att samla lån med många förfrågningar hos uc, vilket är en sanning med viss modifikation. Visst, urvalet av lån med högre toleransnivå vid sin kreditbedömning är kanske lite mindre än när man har god kreditvärdighet och inga eller få förfrågningar hos uc men visst finns det möjligheter för de flesta! Den som har betalningsanmärkningar kan också samla lån men då begränsas möjligheterna drastiskt vad det gäller urval och har man skuld hos Kronofogdemyndigheten är det i princip helt omöjligt om man inte äger en bostad som man kan sätta som säkerhet för lånet.

Snabblån lämpar sig sällan bra för att samla lån men har man väldigt låg kreditvärdighet så är det ändå ett alternativ under förutsättning att det blir billigare förstås, det är ju det som är syftet med att samla lån, inte sant!?! Även om man kan söka bland alla möjliga privatlån och blancolån så finns det några lån som lämpar sig särskilt bra när man vill samla lån genom skuldfinansiering.
 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln