Skuldfinansiering allt vanligare (maj 2016)

Skuldfinansiering - samla lån Skuldfinansiering - samla lån
Skuldfinansiering brukar man kalla det när man som privatperson lånar pengar för att samla lån som man redan sedan tidigare har. Syftet med skuldfinansiering är i de allra flesta fall att minska sina kostnader för lån och krediter. Skuldfinansiering genom privatlån utan säkerhet söks på vanligt sätt av en bank eller långivare och pengarna använder man alltså till att betala av gamla lån och krediter.

I många fall handlar det rent praktiskt om att man slår ihop alla eller delar av sina tidigare lån och krediter till ett eller ett par större lån. Vanligtvis sänker man den månatliga summa man ska betala för lånet samtidigt som möjligheten till bättre ränta och villkor i övrigt ökar. Det är relativt vanligt att man finansierar sina skulder genom att samla dem till ett enda större lån med bra ränta och lite längre återbetalningstid är de väldigt kortfristiga lån som exempelvis krediter och avbetalningar i övrigt brukar medge.

När man ska använda sig av skuldfinansiering för att samla lån är det alltså ett så kallat blancolån som man ska söka. Ett blancolån är ett vanligt privatlån utan säkerhet. I många fall kan man välja att vid ansökan klicka i att syftet med lånet är att lösa andra skulder och krediter. I vissa fall kan just det faktum att du anger att det är syftet med lånet, göra det lättare att bli godkänd för lån. I synnerhet om du redan sedan tidigare har många skulder eller höga skulder.

Ibland kan det även vara värt att samla lån även om man tar ett så kallat snabblån för sin skuldfinansiering. Ett antal mindre lån och krediter kan snabbt kännas överväldigande när man ska betala dem varje månad och märker att de sammantaget kanske blir till tusenlappar. För den som har låg eller dålig kreditvärdighet kan alltså ett så kallat snabblån vara ett lämpligt alternativ även om man kanske får räkna med någon procents högre ränta än andra privatlån. Snabblån kan man även söka utan uc kontroll, vilket är något som många privatpersoner föredrar. Det finns långivare som medger att låna 50000 kr utan uc kontroll.
 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln