Låna för att lösa lån (sep 2016)

Att låna för att lösa lån kan vara en god idé om syftet är att få mer pengar över till annat. Att samla lån är vanligt och många ser över sina lån minst en gång om året. Om det däremot handlar om att låna för att betala löpande räkningar för andra lån så är det dags att göra något åt sin privatekonomiska situation. Olika privatlån utan säkerhet, lämpar sig bättre och sämre till olika situationer.
 

Skuldfinansiering - samla lån

Att söka ett större lån för skuldfinansiering och på så sätt samla lån och krediter till ett enda lån, är för de flesta en mycket lönsam affär. Den som har många lång och krediter kan tjäna flera tusenlappar i månaden på att söka skuldfinansieringslån. Välj ett lån som passar just dig utifrån dels önskat lånebelopp och återbetalningstid men framför allt utifrån villkoren i övrigt som bör passa dig vad det gäller krav på låntagaren.
 

Samla lån - uträkning

För att räkna ut hur mycket du behöver låna eller hur mycket pengar du kommer att spara per månad kan du använda nedanstående exempel som mall. Ta penna och papper och räkna ut hur mycket pengar du behöver låna och hur mycket du kommer att tjäna på att samla lån.
Att låna för att lösa lån kan alltså löna sig rejält mycket för många.
 

Samla lån
Samla lån

Olika lån - olika tillfällen

Den som behöver låna en mindre summa pengar, låt oss säga under 10 000 kr, kan med fördel göra det genom ett snabblån utan uc kontroll. Ett snabblån utan uc kontroll skadar inte kreditvärdigheten på sikt och tanken med snabblån är att man skall kunna betala tillbaka det relativt snabbt. Snabblån utan uc finns med upp till 3 års återbetalningstid men det finns även snabblån med längre återbetalningstid om man är beredd på att utsätta sig för en uc kontroll.

Att låna av en långivare som genomför uc kontroll är ingen fara så länge man håller antalet ansökningar om sådana lån på en rimlig nivå. Det är nämligen när man får många förfrågningar hos uc som det skadar kreditvärdigheten.

Alla privatlån som inte kräver säkerhet för lånet är privatlån utan säkerhet, även kallade blancolån. Detta är oavsett om det är ett större lån eller om det är ett snabblån eller smslån. Numera är det svårt och egentligen ganska ointressant att skilja olika lån åt utifrån benämningar. Det viktigaste som man bör tänka på är istället:

  • Max lånebelopp
  • Återbetalningstid
  • Ränta och eventuella avgifter
  • Ålderskrav och inkomstkrav för lånet
  • Tar långivaren uc kontroll eller inte (viktigt för den som vill undvika uc kontroll)
  • Tillåter långivaren att låntagaren har låg kreditvärdighet (viktigt för den som har låg eller dålig kreditvärdighet)
  • Tillåter långivaren att låntagaren har betalningsanmärkning (enbart viktigt för den som har sådana förstås)
Alla lån man söker online går snabbt att ansöka om och man får som regel svar direkt på skärmen när man skickat iväg sin ansökan.
 

Vart kan man låna med låg kreditvärdighet

Har man av olika skäl drabbats av låg kreditvärdighet kan det ta olika lång tid innan man får god kreditvärdighet igen. Beror den låga kreditvärdigheten främst på många förfrågningar hos uc, tar det 12 månader innan man återhämtat sin kreditvärdighet. Varje uc ligger nämligen kvar i 12 månader innan den försvinner.
I dessa fall är det bra att låna hos långivare som inte ser många uc som ett större problem. Samla lån hos en långivare som är lite mer tolerant när det handlar om låg kreditvärdighet.
 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln