Lån utan uc (dec 2016)

Lån utan uc Lån utan uc
Lån utan UC betyder att man söker ett lån som inte använder uc som kreditupplysningsmetod. Att låna pengar utan uc kontroll är en populär låneform som har många fördelar. Den enskilt största fördelen med den här låneformen är att lån utan uc inte påverkar kreditvärdigheten negativt.
 

En växande trend att låna utan UC

Att låna pengar utan UC kontroll är den låneform som växer mest i populäritet och många snabblån är den just den här typen av lån där UC inte används. Istället görs bedömningen av kreditvärdigheten på annat sätt och genom andra typer att kontroller.

Det verkar helt enkelt som att fler och fler upptäcker fördelen med att slippa UC kontroll och marknaden för snabblån är inte sena att anpassa sig efter kundernas behov och önskemål. Det är inget konstigt med det här då det kan jämföras med vad vilken marknad som helst skulle ha gjort för att möte sina kunders önskemål.

Det innebär också ekonomiska fördelar för banker och långivare som slutar använda UC eftersom det kostar pengar för banken eller långivaren att beställa en kreditupplysning och då finns det billigare alternativ än just Upplysningscentralen AB. Man kan ju lätt själv räkna ut att om en kund vill låna en ganska liten summa pengar, vill långivaren hålla sina administrativa kostnader för detta på så låg nivå som möjligt. I slutänden gynnar det även dig som konsument.
 

Hur hittar man lån som inte använder UC

För den som behöver låna pengar utan uc kontroll, finns det minst sagt en hel uppsjö av olika lån på nätet. Det som många upplever som lite knepigt är att många sidor på nätet inte är uppdaterade med den senaste informationen kring huruvida ett lån är med eller utan UC kontroll.

Att det är svårt för alla sajter att hålla sig totalt uppdaterade om allt som sker med olika villkor och rutiner, är inget konstigt det heller eftersom det finns många lån och ibland ändras vilkoren snabbt utan förvarning. Men för dig som lånekund kan det vara rent ut sagt förödande om du litar blint på den information som en dåligt uppdaterad sida kanske bringar budskap om.

Den som absolut inte vill ha några fler UC kontroller registrerade på sig, måste därför skydda sig så mot att på grund av felaktig information, ändå råka söka ett lån som faktiskt använder UC kontroll. Det verkar förstås självklart att allahar ett eget ansvar att kontrollera den information som varje lån tillhandahåller på sina respektive ansökningssidor men ibland krävs det ganska många klick för att hitta de viktiga saker man söker. Ofta kan du hitta den här sortens information i långivarens FAQ (vanliga frågor och svar).

Bästa sidorna för så pålitlig information som möligt.
Vi har sett många sidor på nätet som exempelvis skriver att lån såsom LEASY skulle vara utan uc kontroll, vilket är helt felaktigt och väldigt vilseledande. En pålitlig sida om lån där du kan söka lån utan uc, är en av våra samarbetspartners. Den bästa sidan för dig som söker lån utan uc eller snabblån.
 

Snabblån, smslån, mikrolån och krediter

Oavsett om du söker efter snabblån med eller utan uc kontroll, kan man med all rätt påstå att alla de lån som du kan ansöka om online, är snabblån i den bemärkelsen att det går snabbt att göra ansökan om lånet och att du snabbt får svar online.

Egentligen finns det inga tydliga skiljelinjer för när man kan ana att ett lån inte använder UC kontroll. Det finns lån utan UC inom alla typer av snabblån och krediter online. Likaså finns motsatsen, det vill säga lån som använder UC trots att man kanske kan ana att det är ett lån med ganska hög tolerans gentemot låg kreditvärdighet och dylikt. Det här betyder alltså att det inte nödvändigtvis måste finnas en koppling mellan lån som inte kräver hög kreditvärdighet och UC kontroller.

Att det finns stora fördelar med att få svar direkt på skärmen efter ifylld ansökan, vilket gör att hela låneprocessen fortskrider mycket snabbare än om du skulle försöka låna pengar snabbt på en vanlig landbaserad bank är lätt att se. Om man sedan tillägger att det finns ett mycket större utbud på lån online och att det inte är möjligt att söka lån utan UC på ditt vanliga bankkontor så finns det alltså ytterligare fördelar med att låna på nätet.

Att söka lån på nätet är precis lika tryggt och säkert som att söka lån hos din vanliga bank men den stora skillnaden är att det går mycket snabbt att söka lån online.
 

Är lån utan UC dyrare än andra lån

Om man tillåter sig att generalisera en aning kan man säga att mindre lån och små krediter är lite dyrare än att söka ett större lån hos en vanlig bank. Med dyrare avser vi kostnader för ränta då det är räntan som utgör själva priset man får betala för att ha de lånade pengarna under lånets löptid.
Det är däremot inte någon självklarhet att lån som inte anlitar UC, skulle vara dyrare rent generellt sett. Det man kan se i skillnader är istället att lån som inte har så höga krav på låntagaren i fråga, ofta kan vara snäppet dyrare än andra liknande lån med lite skarpare krav på den blivande kunden. Att lån med låga krav är lite dyrare har med långivarens kalkylerade risk att göra. Det kan finnas en större risk för att långivaren kan få problem med att få tillbaka de utlånade pengarna om man lånar ut pengar till personer med låg kreditvärdighet. Därmed behöver de ta ut lite högre ränta och avgifter för att kompensera för sina risker.

Man ska inte döma alla snabblån och hävda att de är dyrare än andra lån. Det finns lån som kallar sig snabblån och smslån utan att de egentligen ens är i närheten av att likna den sortens lån som många förknippar med begreppet snabblån.

Även för snabblån, smslån och lån utan UC, kommer du att liksom för andra lån kunna göra avdrag för räntan i din deklaration. När man gör avdrag för ränta i sin deklaration kommer man oftast kunna få återbäring med ungefär 30% av de pengar man betalat i ränta under deklarationsåret.
 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln