Svårt att få lån (dec 2016)

Svårt att få lån Svårt att få lån
Har du svårt att få lån så kanske du har upptäckt det genom att du gjort låneansökningar och fått avslag eller så är du redan plågsamt medveten om att du har svårt att få lån av olika skäl.

De vanligaste orsakerna till att det kan uppstå svårigheter att bli godkänd för lån, är låg kreditvärdighet eller att man helt enkelt inte uppfyller de grundkrav som långivaren ställt upp som villkor för att gå lån.

Oavsett vilket, kan det kännas ganska betungande när behovet av ett lån kanske är mer än väl uppenbart samtidigt som  vetskapen om att man har jättesvårt att bli godkänd för ett lån redan finns. Handlar det om att man slarvat med att säkerställa att man uppfyller grundkraven som långivaren har för sina lån, är problemet lätt avhjälpt genom att man söker med större noggrannhet. Givetvis är det ingen idé att ansöka om lån där man ser helt uppenbart att man inte uppfyller långivarens grundläggande krav.

Om fallet däremot handlar om att man har dålig kreditvärdighet, är det inte helt uteslutet att man kan hitta ett lån ändå. Det underlättar väsentligt om man har kännedom om vad som är skälet till att man har svårt att få lån.
 

Olika anledningar till att det är svårt att få lån

Den som har svårt att få lån, kan ha det av flera olika anledningar. De vanligaste orsakerna till att man har svårt att få lån är:

  • låg inkomst
  • stora skulder i förhållande till inkomsten
  • många förfrågningar hos uc
  • betalningsanmärkningar
  • låg kreditvärdighet av andra skäl
  • inte uppfyller långivarens ålderskrav
  • inte uppfyller långivarens inkomstkrav

Oavsett varför man har svårt att få lån, finns det ändå hjälp och vägledning att få för att hitta de lån som ändå är lite lättare att bli godkänd för. För den som har svårt att få lån finns alternativa lån som är annorlunda än de lån man normalt sett går till sin vanliga bank och söker. Dessa lån kallas ofta för snabblån online.

Det är inte så att snabblån online är oseriösa bluffbanker utan det är helt enkelt så att det finns ett stort utbud av olika långivare och banker som har en särskild nisch.

Ofta faller de inom ramen för att vara lån som är enkla att söka och något lättare att bli godkänd för än om man skulle ha besökt sin vanliga bank. Företrädesvis är det lån utan UC kontroll som är den typ av lån du inte kan söka annat är online.

Alla "vanliga banker" tar UC kontroll så den stortens lån som inte använder sig av UC, finns enbart att söka online på nätet, vilket kan vara en fördel att känna till.
 

Låg kreditvärdighet drabbar många

Låg kreditvärdighet kan uppstå på olika sätt och vi har nämnt några av dem redan. Oregelbunden inkomst eller avsaknad av fast jobb är också saker som definitivt påverkar din kreditvärdighet och således också möjligheten att bli godkänd för lån. Det kan till och med vara svårt att bli godkänd för de enkla smålån och smslån som man i vanliga fall anser vara lån som är lättare än andra att få.

Om man vet varför man har svårt att få lån är det lättare att hitta det rätta lånet att söka. Ofta har man en känsla för vad de huvudsakliga skälen till att man blir nekad lån är. Om man exempelvis har låg inkomst så ska man söka lån som inte har så höga inkomstkrav. Är man arbetslös eller har osäker inkomst, ska man söka lån som godtar även andra skattepliktiga inkomstkällor som årsinkomst och så vidare.

Den som har betalningsanmärkningar, behöver rikta in sig på de lån som man kan söka trots betalningsanmärkning för då är det dessvärre ingen som helst idé att söka lån hos långivare som nekar lån till personer med anmärkning.
 

Många lån utan uc kontroll på andra sajter

Hittade du inte det du sökte här hos oss? Vill du veta mer om alla de olika möjligheter som nätet har att erbjuda?
Om du av någon anledning inte ville välja något av ovanstående lån kan du ansöka om privatlån utan uc kontroll genom att gå igenom hela listan med alla alla tänkbara Svenska lån utan uc kontroll hos vår samarbetspartner.
Många är säkert också förvirrat undrande kring skillnaderna mellan olika lån såsom de benämns. Snabblån, privatlån, smslån, mikrolån - flyter allt samman till en enda röra för dig också? Det är inte särskilt ovanligt och särskilt för den som kanske är "nybörjare" på att uträtta låneärenden på nätet istället för att gå till sin traditionella vanliga landbaserade bank.
Lån utan UC och snabblån behöver inte nödvädigtvis vara desamma. Det finns snabblån både med och utan kontroll genom Upplysningscentralen AB.

För att inte missa några bra lån med anledning att man tar på sig skygglappar och tror att det bara är lån som inte använder UC som är det enda alternativet, kan det vara bra att på den här sidan också jämföra övriga snabblån, som är lätta att söka och kanske också få även för den som har svårt att få lån.
 

Förändra din situation långsiktigt

Att förändra sin situation är ingen omöjlighet. Däremot skiljer det förstås mellan person till person, i vilken grad man kan påverka det hela. Åtminstone i det kortsiktiga perspektivet men i viss grad även i det långa loppet.

En god planering i form av en budget som du förstås måste följa väldigt strikt i kombination med att du gör allt du kan för att påverka både utgifter och inkomster, kan göra underverk för din hushållsekonomi.

Om du inte blir godkänd för något lån alls, är det lätt att desperationen växer och det kan vara svårt att veta vad som är nästa steg. Nästan alla kommuner har kostnasfri ekonomisk rådgivning för sina kommuninvånare. Du kan titta på din kommuns hemsida och se vilka tjänster de kan erbjuda.

Någon med ekonomisk utbildning och bra överblick när det gäller vad och hur man kan göra i olika besvärliga ekonomiska situationer, kan vara till stor hjälp. Ibland kan det också vara så att man själv har svårt att prioritera då vissa utgifter kan kännas självklara medan det i själva verket kanske är sådant man borde avstå ifrån.
 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln