Så går det till att låna pengar (Mars 2017)

Låna pengar Låna pengar
Att låna pengar är lätt om man lånar pengar online. I normala fall kanske du besöker din vanliga bank, bokar tid för att prata om lån för att sedan träffa en banktjänsteman för att prata med den personen om dina möjligheter att få ett banklån.
Många tycker att det känns utlämnande att sitta på en bank och prata om sina lånebehov, medan andra tycker att det är omständigt att boka tid för att träffa en person fysiskt på ett bankkontor. När man lånar pengar online kan man själv välja när, hur och hos vilken bank man vill söka lån. Den allra största fördelen är dock att man gör sin låneansökan när man vill på dygnet och alltså behöver man inte ta ledigt för att gå till banken och så vidare.
 

Vad innebär ett banklån?

När man lånar pengar fyller man först i en ansökan om lån. Det är viktigt att man ser till att uppfylla grundvillkoren för att få låna pengar innan man gör ansökan. Detta för att undvika att det görs onödiga uc förfrågningar. Söker man lån utan uc kontroll är det sällan någon skada skedd om man råkat missa att man inte uppfyllde grundvillkoren. Det får nämligen inga negativa konsekvenser för din kreditvärdighet om du söker lån utan uc kontroll.

Ett lån består av ett lånebelopp, ränta och eventuella avgifter. Lånebeloppet är det belopp du senare får överfört till ditt konto, medan ränta och eventuella avgifter är kostnaderna för att låna pengar.

Räntan är oftast en procentuell andel av det beloppet du lånar och räntan kan vara samma för alla eller individuell från person till person.
De avgifter som kan tillkomma för vissa lån är uppläggningsavgift och fakturaavgifter men det är väldigt olika mellan lån huruvida det ens tillkommer några övriga avgifter utöver räntan.
Ibland kan en uppläggningsavgift tas ut och det görs som en engångshändelse i direkt anslutning till att ditt lån blir godkänt.
Uppläggningsavgiften läggs oftast ovanpå ditt önskade lånebelopp. Det innebär i det här exemplet att om du lånar 200 000 kr och uppläggningsavgiften är 200 kr så kommer din skuld sannolikt att vara 200 200 kr snarare än att ditt utbetalda belopp blir 199 800 kr.
 

Hur ska man välja rätt lån?

Olika kategorier av lån passar olika bra beroende på tillfälle, dina förutsättningar och lånebelopp. Det finns stora privatlån utan säkerhet och mindre privatlån utan säkerhet. I de fall man vill låna till bil eller bostad, finns särskilda billån eller bolån.

Det vanligaste som privatpersoner söker efter online är lån utan uc kontroll eller andra typer av mindre lån. Lån utan uc kontroll kan man söka på belopp på upp till 50 000 kr medan lån som använder uc kan sökas på belopp på ända upp till 500 000 kr, alltså en halv miljon kronor!
Ofta hittar man båda typerna av lån i dessa kategorier bland snabblån.
 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-