Lån online fortsätter att öka

Snabblån fortsatt populärt Snabblån fortsatt populärt
Liksom andra onlinetjänster ökar användadet av finansierlla tjänster som man kan uträtta på nätet. Snabblån som man söker snabbt och enkelt och signerar elektroniskt är inget undantag från detta.

Snabblån och kontokrediter som man kan söka online, hos Svenska banker fortsätter att öka. I nuläget kan man söka privatlån på mellan 500 kr - 600 000 kr utan att behöva besöka en bank i verkliga livet.

Kanske är det den allt mer ökande vardagsstressen i kombination med den höga tillgängligheten som gör att vi i allt större utsträckning uträttar allt möjligt framför datorn eller vid vår mobila enhet.

Att shoppa har länge varit populärt och de finansiella tjänsterna man kan utföra och beställa på nätet har ökat dramatiskt de senaste åren. Vi handlar ju till och med våra matkassar hemma framför datorn.

De finansiella tjänsternas utveckling har väl i viss mån fortsatt att öka stadigt under den tid vi haft tillgång till Internet i Sverige men det är ändå förvånandsvärt många som ännu inte tagit steget att utföra samtliga sina bankaffärer online.

Kanske beror det på att många söker efter rådgivning och tänker att det är bästa att få genom att träffa en banktjänsteman i verkliga livet. Framför allt handlar det kanske om den typ av bankaffärer då man ska välja fonder eller långsiktigt sparande. När det gäller banklån av olika slag tenderar vi nämligen att se fördelarna med att kunna sitta i lugn och ro hemma och välja det lån som passar oss allra bäst.

Snabblån online ökar nämligen stadigt och inom just banklån verkar det bli allt fler som känner sig trygga med att läsa själva på nätet och jämföra olika banker med varandra.

En annan bidragande faktor är att det går att hitta lån online, som inte finns att få tag på om man väljer att besöka de vanliga storbankerna. Exempel på sådana lån är olika typer av snabblån och sms lån som inte använder sig av UC kontroll, vilket är en extremt efterfrågad låneform.
 

Att jämföra i lugn och ro

För ett antal år sedan var du helt hänvisad till att traska runt och boka tid hos personliga rådgivare hos olika banker, för att kunna bilda dig en uppfattning om vilka lån respektive bank hade att erbjuda.

Numera kan du jämföra både storbankernas lån och andra banker som inte finns att besöka IRL med varandra med förhållandevis liten tidsåtgång. Olika jämförelser av privatlån på nätet, är enkla och överskådliga och du behöver inte vara ekonom för att förstå vilka lån som passar dig allra bäst.

Att detta nya sätt att låna pengar på, är tidsbesparande på alla sätt och vis, är det nog ingen som har några invändningar mot. Att dessutom kunna göra allt detta den tid på dygnet som passar dig bäst är ocskå en stor bonus i sammanhanget. Det vanliga traditionella storbankerna har ju som bekant fortfarande en hel del begränsningar när det gäller öppettider.

Med den nya sortens banklån online, jämför du lån utan stress och precis vilken tid på dygnet eller vilken veckodag som passar dig bäst. Du behöver alltså inte ta ledigt från jobbet för att gå till banken, vilket var fallet för inte allt för många år sedan. Hade man tur så hade banken kvällsöppet ända fram till kl. 18.00 någon enstaka dag per vecka.
 

Tidsaspekten spelar också roll

Tidsaspekterna när vi tänker på tiden från ansökan till utbetalning, är också av stort värde när du söker lån online istället för att besöka en bank. Du sparar inte bara den tid det tar dig att boka ett besök och sitta ner med en banktjänsteman. Du sparar också tid på att slippa vänta på besked, underteckna avtal som kommer hemskickade med posten och annat som numera känns ganska omodernt.

Att signera sitt banklån elektroniskt vid datorn eller mobilen är en självklarhet när du ansöker om lån på internet. Genom den snabba låneprocessen är det inte ovanligt att pengarna finns på ditt konto redan samma dag eller senast dagen efter du blivit godkänd för lånet. Detta är något som våra traditionella storbanker har mycket svårt att konkurrera med.

Oavsett om det är ett mindre lån eller ett större lån, kortas handläggningstiden från ansökan till utbetalning ner otroligt mycket när allt sker online. Många har en bild av att de enda lån man kan söka online är så kallade sms lån och andra typer av små lån, vilket alltså inte alls stämmer överens med verkligheten.
 

Framtid för privatlån online

Att tro att utvecklingen skulle stanna upp och att lånetjänster på nätet skulle bli mindre efterfrågat framöver, vore nog att vara fel ute.

Vi tenderar att uträtta allt mer online, till och med läkarbesök som har exploderat lavinartat under de senaste åren. Om vi kan anlita en läkare online, varför skulle vi inte vilja uträtta allt fler banktjänster online?

Tillgänglighet dygnet runt överallt, vart vi än befinner oss är något som är mer självklart för oss och vi tycker nästan att det är konstigt om vi måste vänta på öppettider och annat i allt vi vill uträtta på nätet.

Vi kan vara ganska säkra på att utvecklingen av olika saker vi kan uträtta hos banker online kommer att fortsätta och det är ju efterfrågan som styr alla typer av verksamheter.
Däremot kan vi säkert räkna med att traditionella bankkontor som du besöker i verkliga livet kommer att finnas kvar de också under några år framöver i alla fall.

Här finns en rolig artikel om framtidens banktjänster så som det mycket väl kan komma att se ut bara några år framåt i tiden. Man ska inte förringa det faktum att vi lätt blir fartblinda när vi tittar på samhällsutvecklingen och den digitala utvecklingens framfart.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln