Aktuellt inom lån

Förutom vårt arkiv med nyheter och blogginlägg som handlar om lån, lånerelaterat, bankärenden och sparande online finns också en del andra länkar och information som kan vara bra att ha eller uppdatera sig på när man är mån om sin privatekonomi eller sina lån och krediter.

Låg kreditvärdighet kan man få av flera olika anledningar. Det kan vara på grund av ålder, inkomst, tidigare skulder, många förfrågningar hos UC, betalningsanmärkningar, skuldsaldo hos Konofogdemyndigheten eller att man helt enkelt får en dålig kreditscoring av andra anledningar.
Här ska du få reda på vad som kan orsaka en låg kreditvärdighet och vad du själv kan göra åt det för att förbätra den.

Om du redan har upptäckt att du har drabbats av låg kreditvärdighet, är det ofta en upptäckt som görs i samband med att man försöker teckna avtal som kräver ekonomiska åtaganden. Det kan vara ett abonnemang av något slag, ett hyreskontrakt eller vid avslag på ansöka om en kredit eller ett lån.

I många fall får du i samband med beskedet om att du inte är kreditvärdig nog, även reda på varför man inte anser att du är det. Men förklaringen kan ändå ofta vara lite otydlig och säkert vill du snabbt försöka förändra din kreditscoring till det bättre.
 

Höj din kreditvärdighet för att söka lån

Om du är i behov av ett lån av något slag, är du förmodligen ganska angelägen om att snabbt förbättra din kreditvärdighet, för att sedan kunna få låna pengar snabbt.
Hur du ska göra, beror givetvis på varför din kreditvärdighet anses som låg. Vi kommer att lotsa dig igenom flera olika steg för att höja din scoring så snabbt som möjligt, oavsett vad orsaken till den är.
 

Höj din kreditvärdighet genom att ha färre aktiva lån och krediter.
Om du vet med dig att du har många olika lån och krediter är en ganska enkel åtgärd att försöka ta ett samlingslån samtidigt som du ansöker om en extra summa pengar (den du nu behöver låna). När du ansöker om ett skuldfinansieringslån kan du samtidigt lägga på en extra summa som blir ditt nya lån kan man säga. När du blir godkänd för lånet, löser du först dina tidigare lån och krediter och summan som blir över kan du göra vad du vill med.
Om du exempelvis redan har lån och krediter på låt oss säga 200 000 kr, kan du söka ett lån på 350 000 kr och ändå få 150 000 kr över som ett nytt lån som du kan använda hur du vill.
Här kan du ansöka om att samla lån och samtidigt söka ett nytt lån i en och samma ansökan.

Att säga upp krediter man inte använder, är ett väldigt enkelt sätt att förbättra sin scoring på. Din scoring sänks nämligen i takt med att antalet aktiva krediter ökar i din kredithistorik.

Ansök om lån som har större acceptans för låg kreditvärdighet.
Tro det eller ej så finns det faktiskt långivare som är mer generösa än andra i sina bedömningar av kreditvärdighet. Och nu pratar vi inte enbart om smslån och andra mikrolån i samma kategori. Det finns bra, stora och billiga lån att söka även om du har lite lägre kreditvärdighet i bagaget.

Om du har låg kreditvärdighet på grund av många tidigare förfrågningar hos UC, kan du ansöka om lån där acceptansen för just detta är lite högre. Är skälet till din låga scoring att du har betalningsanmärkningar, kan du söka lån som godkänner låntagare även om de har anmärkningar. Det är dock få som godkänner dig om du har färska anmärkningar de senaste månaderna.
Det finns till och med långivare som kan ge dig lån trots skulder hos Kronofogdemyndigheten men då krävs speciella omständigheter och en bostad som du kan sätta som säkerhet för lånet.
Fördjupa dig gärna i vilka lån man kan få trots låg kreditvärdighet.

Sänk dina utgifter för att förbättra din kalkyl.
Även om en långivare i princip aldrig kontrollerar uppgifter om din hyra och andra fasta utgifter, ska du alltid vara ärlig i din låneansökan. Det enda som långivaren kan bilda sig en uppfattning om är egentligen hur mycket skulder du har sedan tidigare men inte exakt hur mycket du betalar på dem per månad i nuläget.

Behöver du ett nytt lån kan du som vi tidigare nämt antingen slå ihop dina gamla lån med ett nytt eller så kan du försöka få ner dina månadskostnader för befintliga lån innan du söker ett nytt.

Är du beredd att göra vissa uppoffringar för förbättrad lånekalkyl kan du snabbt skaffa dig en inneboende och därmed sänks din del av hyran varje månad, vilket ofta är en stor del av mångas fasta utgifter.

Att sänka sina utgifter i övrigt gällande saker man inte behöver ha varje månad kan också göra tillräckligt för att förbättra din lånekalkyl. Skaffa billigare el, billigare telefonräkning, billigare försäkringar och allt annat som drar ner dina fasta månadskostnader. Att börja resa till jobbet med kollektivtrafik istället för med bil, sänker också ofta utgifterna för dagliga resor.

Att sänka sina utgifter är en kraftigt underskattad metod för att få förbättrad kreditvärdighet.

Skaffa mer inkomster för att förbättra din kalkyl.
Att skaffa mer inkomster snabbt, kan vara lite knepigare. I alla fall när det handlar om att det ska vara beskattningsbar inkomst som faktiskt räknas som en inkomst när din nya långivare tittar på din kreditvärdighet.
Däremot kanske du redan har mer inkomster än du tänkt på. Årliga utdelningar på värdepapper, fonder eller annat räknas som beskattningsbar inkomst av kapital.

Alla inkomster du betalar skatt på innan du får ut dem i handen, räknas in i din beskattningsbara inkomst. Det kan vara pension, sjukpenning, arbetslöshetsersättning, aktivitetsstöd eller annat.
Fundera alltså noga på vilka inkomster du faktiskt har, så att du inte glömmer bort några av dem.
Vissa långivare kräver dock att dina inkomster ska komma från någon särskild ersättning. Det kan ställas krav på anställning, pension eller inkomst från eget företag men i de fall detta krävs är det oftast tydligt uttryckt redan i villkoren för att göra ansökan.

Låg kreditvärdighet med anledning av ålder (låg eller hög).
Är du för ung, måste du leta efter lån där det bara är 18-årsgräns. Många lån godkänner bara låntagare som är 20 år eller äldre.  Ofta hänger ålder och trygga levnadsvanor med stadiga inkomster och utgifter ihop och detta är också den enkla anledningen till att flera långivare har en 20-årsgräns på sina lån. Är du under 18 år ska du inte kunna få låna pengar alls eftersom man måste vara myndig för att teckna avtal av det här slaget.

Är du däremot för gammal för många av de lån som finns, begränsas utbudet tyvärr en hel del. Många lån undviker dessutom att skriva ut i klartext, vilka övre åldersgränser de har för sina lån. När man tittar närmare på lån för äldre personer visar det sig ofta att gränsen går vid 67 - 70 års ålder. Att kreditvärdigheten följer med en ökad ålder har förstås med risken för dödsfall att göra, hur sorgligt och krasst det än kan låta.
Men Svenska befolkningen blir äldre och håller sig friska längre så det finns faktiskt lån som marknadsför sig att ge lån till personer upp till 80 års ålder.

Bra pensionärslån, finns det alltså men är du över 80 år borde det vara ganska svårt att hitta ett lån online. Då är det säkraste kortet att besöka din vanliga bank där du kanske redan är välkänd sedan många år tillbaka.
Följ länken för att komma till en sida där du hittar bra lån för pensionärer.

Har du mycket tidigare skulder i förhållande till din inkomst och det är därför din kreditvärdighet är låg, måste du försöka göra något åt din totala lånebild. Ofta är ett samlingslån lösningen på detta men om det inte är möjligt återstår det bara att först försöka sänka dina nuvarande skulder innan du tar ett nytt lån. En bank som är extra tolerant gentemot hög skuldsättning sedan tidigare, är BankNorwegian.

Att öka din amorteringstakt för dina tidigare lån, under en tid kan hjälpa dig att få förbättrad scoring men det är en lite mer långsiktig lösning.

Den som har låg kreditvärdighet har ofta lite svårare att hitta lån med de där riktigt billiga räntorna. Lån med individuell räntesättning tar nämligen hänsyn till kreditvärdigheten i sina beräkningar av vad just den aktuella lånesökande, ska få för ränteerbjudande.
Ibland kan det också påverka kraven på amorteringstakt, eftersom man ofta vill ge en något kortare lånetid till den som har låg kreditvärdighet än den som har mycket bra scoring.
 

Läs hela inlägget »

Att städa upp bland dina gamla lån och krediter som du har sedan tidigare kan bli väldigt lönsamt för dig. Du får oftast myckete billigare ränta och amorteringar, samtidigt som du slipper hålla reda på flera olika lån och krediter varje månad när det är dags att betala räkningarna.
 

Städa i din ekonomi Städa i din ekonomi
Att städa upp i din ekonomi, behöver inte ens vara särskilt svårt och många ångrar att de inte kommit på idén att göra det tidigare. Det finns till och med många som gör en storstädning bland sina lån och krediter regelbundet minst en gång per år.

Den som har många lån och små dyra krediter kanske till och med väljer att städa bort dyra lån i flera olika omgångar för att få bästa resultatet i slutänden.
 

Samla lån - enkel städmetod

Har du inte allt för många belastande UC förfrågningar det senaste året, borde det vara ganska lätt att få lån som kan hjälpa till med storstädningen. Det handlar nämligen om att räkna ihop alla gamla lån och krediter för att sedan ta ett nytt bättre och billigare lån som du använder för att betala av alla tidigare lån med.

Ganska enkelt att räkna ut och förhållandevis enkla lån att bli godkänd för om du vill samla ihop dyra lån och krediter till ett enda större och mer fördelaktigt lånealternativ.
Vi har några lämpliga samlingslån att tipsa om men det finns också webbplatser som specialiserat sig på den här sortens lån.

Det kan nämligen vara svårt att få nya lån om man har många lån sedan tidigare, särskilt om man har stora skulder när man räknar ihop dem. Lån till skuldsatta blir dock enklare att hitta när man söker online, medan det kan vara fullkomligt omöjligt att få ett lån hos din vanliga bank.
För att hitta alla de bästa lånen för att samla ihop andra lån, behöver du förmodligen söka på lån för skuldfinansiering, vilket finns bra sajter för. Hos www.kontanter.se finns många bra lånealternativ eftersom den webbplatsen främst riktar sig till personer som har lån sedan tidigare. Ett bra tips är att läsa igenom deras tips på skuldfinansieringslån för skuldsatta.

Även den som fått nej på låneansökan hos sin vanliga bank, kan bli positivt överraskad av lånemöjligheter som går att hitta när man vill låna pengar på nätet.
 

Att inte ens pröva kan stå dig dyrt

Många som testat att ansöka om lån och fått ett nej på ansökan, ger upp och tror att de inte kan få lån hos någon som helst långivare. Att ge upp dina försök att få en bättre ekonomi genom lånestädning, kan bli mycket dyrt.

Om du bara ger upp och låter gamla lån och krediter rulla på månad efter månad, kommer du till slut att finna dig själv i en situation då du betalat onödigt mycket räntor för dyra lån och krediter.

Faktum är att det finns personer som kan spara in många tusenlappar varje månad, bara på att lägga ner lite jobb på att bli godkända för ett billigare och bättre lån än de man redan har.

Det är gratis att ansöka om lån så varför ska du ge upp när det kan vara årets stora möjlighet att få mer pengar över varje månad? Nästan helt utan ansträngning, kan du förbättra din ekonomi bara genom att få ner dina lånekostnader som du har idag.
Det är ju ingen hemlighet att en av två faktorer som är helt avgörande i att få bra ekonomi, är att både skaffa mer inkomster och att sänka sina utgifter.

Ofta är det långt mer enklare att sänka sina utgifter än att öka sina inkomster. Något som många glömmer när det funderar över hur sjutton de ska få ekonomin att gå ihop varje månad.

Vi tycker att man ska unna sig att hålla sina drömmar vid liv och leva i nuet. Den inställningen blir betydligt lättare att ha om man har hyfsat med pengar att förverkliga sina drömmar med!
 

Läs hela inlägget »
En rikare sommar 2018 - ett rikare liv! En rikare sommar 2018 - ett rikare liv!

Sommaren är på ingång och den är för många förknippad med alla möjliga olika känslor. Många längtar efter sommaren för att de kanske tar några veckors ledighet för att njuta av sommaren.

Just i år har våren varit överraskande varm och många som annars skulle haft fullt upp med att ha "skaffa resa - ångest", kanske kan vara lite mer avslappnade än vanligt.

Utlandsresor är just nu billigare än någonsin. Detta med anledning av det fantastiska väder som den Svenska våren har bjudit på.
Behöver du ändå skaffa lite extra klirr i kassan för att få en vad du anser vara en anständig semester eller sommar så finns det flera saker att tänka på.

Att ta ett snabblån för sommarens behov, är egentligen inget konstigt så länge du kommer att kunna återbetala lånet enligt plan.
I nästan nio fall av tio är de mer traditionella privatlånen utan säkerhet mycket billigare och många missar de möjligheterna eftersom de kanske kastar sig direkt över de mindre snabblånen för att de fått för sig att de går snabbare att söka och få.

Detta är helt felaktigt naturligtvis, då större lån utan säkerhet, ofta kan utbetalas samma dag eller någon enstaga dag efter att ditt lån godkänts. Det kan vara extremt lönsamt att söka ett av de större privatlånen istället för att ta ett litet kvartalslån med kort återbetalningstid. Räntan kan skilja sig hur många tusenlappar som helst!
 

Få en rikare tillvaro genom att vara smart

Genom att konsumera smart, spara in på smågrejor och sänka dina utgifter, kommer du att kunna få en rikare tillvaro och en rikare sommar 2018 utan att tjäna mer pengar än du vanligtvis gör.

Självklart hjälper det till om du kan tjäna lite extra pengar men de största vinsterna finns i att dra ner på och sänka dina befintliga utgifter.

Det är det snabbaste och enklaste sättet att skaffa mer pengar på med kort framförhållning. Och bäst av allt, det kostar inget och kräver inte så jättestor ansträngning.

Den som vill kan med fördel göra ett litet ryck och både skaffa mer pengar snabbt samtidigt som en rejäl kapning av kostnader och utgifter boostar din ekonomi ännu mer. Att skaffa pengar smart, lagligt och enkelt utan att ta ett lån är inte så svårt. Det gäller bara att ha lite fantasi och få lite goda ideer hur man skaffar mer pengar snabbt och gratis.
 

Få mer pengar genom att samla dina lån

Att man kan få bättre ekonomi genom att samla sina lån och krediter till ett enda större lån, är nog ingen nyhet längre. Detta är något som många känner till som en bra möjlighet att skaffa bättre ekonomi.

När det däremot kommer till att ta steget för att gå från ord till handling, är det dock många som börjar känna osäkerheten komma krypande. Vilket lån ska man ta egentligen och vad gäller för de olika lånen?

En annan fråga många ställer sig är hur man vet vilket som är det bästa, billigaste och mest fördelaktiga lånet. Alla vill ju göra så bra affärer som möjligt och om du inte är van att konsumera finansierlla tjänster och lån, är det lätt att känna sig lite förvirrad.

Om du är i ett sådant läge då du överväger att samla ihop dina lån, men inte är riktigt säker och trygg i hur det exakt ska gå till, finns det ett antal vägledande saker att tänka på. Det är enkelt att samla lån och du kan alltid ångra ditt lån om du skulle komma på andra tankar.
 

Vad är mycket pengar egentligen?

Vad som är mycket pengar, är ju verkligen en relativ fråga. Dels handar det om olika uppfattningar om vad som är mycket pengar men det handlar också om individuella synsätt på begreppen mycket/lite.

Olika krav, levnadsstilar och intressen, kräver olika stora budgetar och det som många skulle tycka var mycket pengar, kan för andra kännas som en begränsad summa pengar.

I sammanhang då vi pratar om att låna mycket pengar, brukar vi mena lån som är på mer än 100 000 kr. Du kan i dagsläget låna upp till 600 000 kr utan krav på säkerhet hos en och samma bank. Det är Bank Norwegian som har enkla privatlån utan krav på säkerhet.

Under många år var 350 000 kr ett ofta använt max lånebelopp när det handlade om stora privatlån utan säkerhet. Sedan ganska kort tid tillbaka har detta succesivt förändrats och synen på stora blancolån har förändrats drastiskt. Behöver du låna mycket pengar utan säkerhet är BankNorwegian riktigt bra!
 

Läs hela inlägget »

Blancolån kan för många kännas som ett lite "gammaldags" uttyck eftersom det är ganska många som inte ens förstår eller vet vad det betyder.

Blancolån är samma sak som det som numera oftast istället kallas för "lån utan säkerhet". Oavsett om du söker lån hos din vanliga bank eller om du hittar en bra bank eller ett kreditföretag på nätet, har de här två begreppen samma betydelse.

När du söker efter privatlån utan krav på säkerhet, är det alltså detsamma som det som vissa (ofta äldre personer) kanske kallar för blancolån. Ett lån utan säkerhet är den sortens kredit som du kan söka, utan att du behöver sätta det du köper för pengarna som säkerhet för lånet. Du kan hitta den här typen av krediter både på ett vanligt bankkontor eller på en nätbank som enbart har banktjänster online.
 

Är smslån en sorts blancolån?

Alla lån, oavsett deras storlek är blancolån om de inte kräver någon säkerhet i gengäld för lånet. Det innebär att även smslån faller inom ramen för blancolån. De vanligaste låneformerna online är för övrigt den här sortens lån även om det också går att ta lån med någon form av säkerhet för dem. Exempel på sådana lån är bolån och billån med bilen som säkerhet.

Blanda alltså inte ihop begreppen och tro att blancolån är en sak och smslån en helt annan. Pris, återbetalningstid eller övrige lånevillkor såsom löptid, ränta eller amorteringsplan är inte heller det som avgör om det handlar om ett blancolån eller inte.

Alla lån som inte kräver någon säkerhet, är detsamma som blancolån!
 

När är det bäst med lån utan säkerhet?

Lån utan säkerhet är ofta den mest lämpliga lånelösningen i de fråga om de flesta investeringar där du inte kan sätta något som säkerhet för lånet. Man kan istället vända på frågan och försöka reda ut när lån utan säkerhet inte är den bästa lösningen.

Bolån är ett utmärkt exempel på när det ofta passar bättre med ett bolån där du sätter den bostad du köper, som säkerhet för lånet. Det är nämligen så att de lån som kräver någon form av säkerhet, i princip alltid är billigare i ränta än lån utan säkerhet är.

Likaså gäller det bilköp när du köper en lite dyrare och kanske mer värdefull bil. Det är sällan en god idé att försöka hitta ett billigt billån med bilen som säkerhet om du ska köpa en begagnad och kanske ganska billig bil. Då används oftast lån utan säkerhet även för de bilköpen.

En annan nackdel med att ta ett lån där säkerhet krävs är att du behöver ha dokument som styrker värdet av det du ska investera i. Handlar det om ett bostadslån är det självklart en del av köpeprocessen och ingen tycker att det är konstigt med ett antal dagars låneprocess. Kanske behöver du ett lånelöfte, vilket också går att få hos en onlinebank.

I övrigt är det mest vanligt att man söker efter alla möjliga sorters snabblån utan säkerhet på nätet. Många har ju insett fördelarna med att slippa besöka ett bankkontor och boka in en tid för ekonomisk rådgivning. I dagens samhälle är det ett ganska omodernt sätt att konsumera tjänster på. Vi vill kunna uträtta även bankärenden och ta lån direkt på nätet. Det finns stora lån utan krav på säkerhet att söka även online och den som vill kan låna upp till 600 000 kr på nätet, utan att besöka en bank eller prata med en banktjänsteman.
 

Samla gamla lån som inte är blancolån

Om du står i begrepp att samla ihop gamla lån för att få bättre ekonomi och lägre räntekostnader, ska du först tänka efter innan du ersätter gamla lån med säkerhet, mot nya lån utan säkerhet.

De gamla lånen kan ha lägre ränta och det gäller framför allt om du köpt något som du satt som säkerhet för lånet. I och för sig finns det så pass billiga lån nu för tiden så säkert kan de konkurrera med dina gamla lån men det är ändå värt att nämna. I vissa fall är det ändå värt att förtidsinlösa de tidigare lånen eftersom en sammanslagning av alla dina lån och krediter kan ge ett enda större och billigare lån ändå.

Att slå ihop gamla lån är väldigt populärt och det är många som sätter i system att göra det ungefär en gång om året för att sänka sina lånekostnader så mycket som möjligt.

Om du väl fått ett billigt lån kommer du ändå vilja kolla att du verkligen har billigast möjliga ränta lite då och då. Ränteläget förändras och ibland kan man få ett billigare lån hos en annan bank än den du har dina lån hos. Det betyder alltså att det inte nödvändigtvis behöver vara en engångsföreteelse att flytta sina lån. Att slå ihop gamla lån hos en ny bank eller att helt enkelt bara flytta ett enda lån till en annan bank än den man har, kan ge massor av pengar över till annat om du har tur.

Det innebär inte heller någon särskild ansträngning att samla ihop gamla lån eller att omförhandla sina gamla lån till bättre ränta. På nätet är det enkelt och smidigt och du får svar omgående. Det enda du behöver tänka på är att inte ansöka om för många olika lån inom en 12-månaders period eftersom det förstör din kreditvärdighet.

Din kreditvärdighet kommer att vara avgörande för hur billiga lån du kan få. Har du sämre kreditscoring kommer du inte att kunna få de allra billigaste lånen.
 

Läs hela inlägget »

Letar du efter stora lån utan UC kontroll så kommer du ganska snart att upptäcka att det inte går, att få låna 50000 utan UC om du vill ha ett enda lån hos enbart ett kreditföretag. Ett alternativ kan då vara att låna pengar av företag som inte tycker att många förfrågningar behöver vara ett hinder för att bli godkänd.

Det finns ett antal lån som medger max lånebelopp på 30000 - 40000 utan UC kontroll men när det gäller belopp över det, kommer du inte att hitta något i dagsläget. Många tror helt felaktigt att det bara är lån utan UC som finns som alternativ om man har betalningsanmärkningar och låg kreditvärdighet. Credway kan vara ett lånealternativ utan UC men hos dem kan du bara låna 30000 kr. Kombinerar du Credway med ett annat snabblån kan du uppnå större lånebelopp.
 

Låna 50000 kr trots betalningsanmärkning

Det finns gott om lån som inte använder UC men att komma upp i större lånebelopp på 50000 kr eller mer kan bli dyrt om du väljer fel lån. Dessutom är det inte ens säkert att de godtar personer med betalningsanmärkning. Det är bara vissa lån som gör det nämligen.

Som vi redan informerat om, kan du i dagläget (mars 2018) inte ta ett enda lån hos bara ett kreditföretag. Du måste med andra ord hitta flera lån att kombinera.
Att hålla nere på månadskostnaderna blir alltså en viktig aspekt i det här läget eftersom du vill ha så få lån som möjligt och ändå till lägsta möjliga månadsbelopp.
 

Lån med UC men hög toleransnivå

Låna 50000 med betalningsanmärkning

Tidigare kunde du, genom att kombinera lånen CashBuddy med att samtidigt söka ett likadant lån hos deras systerbolag Cash2you, låna 50000 kr trots låg kreditvärdighet eller många förfrågningar hos UC.

OBS! Detta är lån som använder UC kontroll!

Inte ens betalningsanmärkningar behövde vara ett hinder och därför är var det fullt möjligt att låna 50000 kr trots många tidigare UC förfrågningar och med betalningsanmärkningar.

Nu har Cash2You upphört som lån och varumärke (Maj 2018) och därför begränsas du till att söka andra lån. Däremot finns det gott om konkurrenskraftiga alternativ till de här lånen. Framför allt kan du hitta de främsta konkurrenterna bland snabblån.

Vilka lån som har lika låga trösklar som Cash2you och CashBuddy är svårt att säga men eftersom du fortfarande kan söka lån hos CashBuddy, är det ett fullgott val för dig som inte behöver låna så mycket pengar. Hos CashBuddy får du enkla lån på 25000 kronor.
 

Måste du undvika UC kontroll?

Det kan finnas tillfällen då du absolut måste undvika UC kontroll men ändå behöver låna mer än 30000 - 40000 kr. I de lägena återstår bara att försöka hitta lån som inte använder sig av UC och ta ett par sådana för att uppnå det lånebelopp som du behöver.

Olika kreditkonton kan vara ett alternativ men se upp så att inte månadskostnaderna drar iväg till för höga summor. Du måste förstås vara helt säker på att du kommer att kunna återbetala de lån du tar, oavsett om det är ett eller flera lån som blir aktuellt för dig.
 

Läs hela inlägget »

Det kan säkert kännas främmande för många, att låna pengar för att på det sättet få bättre ekonomi. Tanken kanske inte ens slagit dig, att du kan använda lån för att ta dig ur en dålig ekonomi och få mer pengar än tidigare att röra dig med.

Låt oss vara tydliga med att de personer som kan förbättra ekonomin genom att låna pengar behöver göra det i syfte att göra sig av med tidigare lån och krediter. Har du inga sådana, kommer ett banklån inte att göra att du får bättre ekonomi på sikt, snarare finns en risk för raka motsatsen.

Du bör alltså redan ha gamla lån och krediter för att kunna använda dig av den här extremt lönsamma metoden.
 

Låna till lån Låna till lån

Som du säkert redan börjar ana nu, handlar metoden om att låna till lån och då menar vi rent praktiskt att låna pengar för att förtidsinlösa gamla skulder.

Genom att samla lån kan de flesta tjäna massor av pengar varje månad och på så sätt vända en dålig ekonomi till en riktigt bra ekonomisk situation. Alla lån och krediter du har, är möjliga att förtidsinlösa, vilket innebär att du betalar av hela skulden och lånet försvinner ut ur din ekonomi för all framtid.

Att förtidsinlösa ett lån, innebär att du gör en enda stor amortering och betalar ränta fram tills den dagen du företar dig detta. Räntan gäller alltså bara fram tills datumet XX då du förtidsinlöste lånet. Detta passar utmärkt för alla lån utan säkerhet och i synnerhet ska man överväga att göra detta om man har många mindre lån med dyr ränta. Likaså kreditköp eller kreditkortsskulder.

Ett förtidslösen ska inte innebära några extra kostnader för dig och det finns mycket pengar att spara på att göra så här.
 

Hur kan det löna sig att låna till lån

Du kanske undrar hur det kan löna sig att låna till lån och svaret på det är egentligen enkelt. Det nya lånet du ansöker om, är tänkt att täcka så många som möjligt av dina gamla lån och krediter och i bästa fall får du efter detta enbart kvar ett enda lån som du ska betala på varje månad.

Eftersom det kanske är ett lite större lån som du använder för att finansiera förtidsinlösen av alla de andra lånen med, kan du ofta få en lägre ränta.

Eftersom räntan är själva priset för att låna pengar, finns det redan här mycket pengar att spara/tjäna. En annan sak som många inte tänker på är att ett större lån ofta går att ta på längre tid om man vill. På det sättet kan man hålla sin månadsbetalning på låga nivåer, även om räntan i det långa loppet kan bli dyrare om man väljer allt för många års återbetalningstid.

Ytterligare en kostnad som många inte tänker på är de fakturaavgifter som många kreditföretag tar ut varje månad. Om du har 10 krediter med en fakturaavgift på 29 kr så är det 290 kr per månad som du bara "kastar i sjön".

Det finns alltså många fördelar med att samla ihop gamla lån och krediter och det är i princip 100% säkert att du kommer att tjäna på att göra det.
 

Hur vet jag om detta passar mig?

Du ska börja med att sätta dig ner och räkna ihop dina nuvarande lån och krediter. Separera gärna amortering och ränta så du ser vad som är ditt faktiska pris för att ha de här lånen.

När du gjort detta kan du ganska lätt bilda dig en uppfattning om huruvida du kan komma billigare undan genom att endast ha ett enda större lån. Du kan lämligtvis titta lite närmare på de olika privatlån utan säkerhet som finns. Jämför vilka lån som passar just dina personliga förutsättningar. Du behöver uppfylla grundkraven för respektive lån för att det ska vara någon idé att läsa vidare om varje låns kostnader.

Om du kan hitta ett nytt lån där kostnaden för det lånet understiger den sammanlagda summan av dina gamla lån, har du en lyckträff. Sanningen är dock att de flesta hittar lån som är billigare än de tidigare lånen och krediterna.

Konkret innebär detta att om dina tidigare lån och krediter kanske kostar dig sammanlagt 5000 kr per månad och du kan hitta ett lån som kostar mindre än det, kommer det löna sig för dig att lösa de gamla lånen med ett nytt billigare lånealternativ.

Svårare än så är det faktiskt inte. Tusentals personer gör detta flera gånger om året. Ibland i syfte att sänka månadsbeloppet och ibland bara för att kontrollera att de verkligen har den lägsta möjliga räntan på sina lån.

När du har tagit ett nytt lån, kommer du att ha bättre ekonomi och det är alltså på det här sättet som du kan låna dig till en bättre ekonomi både på kort och lång sikt. Ganska ofta brukar den här metoden också kallas för skuldfinansiering för privatpersoner och det är som sagt inget krångligare än att man helt enkelt tar ett lån för att förtidsinlösa gamla skulder.

Vill du lära dig mer om hur du kan tänka och planera för att samla ihop gamla lån till ett större lån för skuldfinansiering, finns det massor av läsning på nätet. Besök en av de bästa webbplatserna för att få hjälp med skuldfinansieringslån. Eller så kan du söka vidare själv, då söker du framför allt efter större lån utan krav på säkerhet.
 

Samla lån med låg kreditvärdighet

Om du har låg kreditvärdighet kan det bli problem att bli godkänd för stora lån med låg ränta. Kanske har du många förfrågningar hos UC eller gamla betalningsanmärkningar som ligger och spökar och förstör din kreditscoring.

Det finns långivare och kreditföretag som är mer generösa än andra när det gäller att godkänna lån även till personer som har lite lägre kreditscoring. Om du har många förfrågningar hos UC, är BankNorwegian ett populärt alternativ, eftersom de tenderar att inte vara lika hårda i bedömningen när det handlar om just antalet UC kontroller.

Har du däremot dålig kreditvärdighet för att du har en eller flera betalningsanmärkningar, blir det lite svårare. Då är du i princip alltid hänvisad till att söka olika snabblån som inte har så höga krav när det gäller tidigare kredithistorik. Snabblån av olika slag, är populärt och behöver inte nödvändigtvis vara jättedyrt men ofta är lån till personer med betalningsanmärkningar lite dyrare än andra lån.
 

Att tänka på innan du lånar

Du ska alltid tänka på att du måste var på det klara med att du faktiskt kommer att kunna betala ditt nya lån varje månad. Det handlar om att låna ansvarsfullt och om du misstänker att du kan få betalningssvårigheter, bör du avstå från att låna pengar.

En annan sak som är värt att tänka på är att alltid försöka ta lån med så lång återbetalningstid som möjligt. Det är nämligen säkrare och ofta lägre ränta på de lånen. Sedan kan du om du vill alltid göra extra amorteringar och på så sätt förkorta lånets löptid så mycket du själv önskar.

LYCKA TILL MED DIN LÅNEANSÖKAN!
 

Läs hela inlägget »

Skaffa snabba cash genom lån behöver inte alltid vara fel! Kanske hämmas du av allt negativt du eventuellt har hört när det gäller att låna pengar online, men här ska vi reda ut vad som är ett bra eller dåligt val när det handlar om att skaffa snabba pengar genom en kredit.
 

Akut läge Akut läge
Vid ett akut läge då ett plötsligt behov av mer pengar uppstår, är det inte säkert att det är så fel med ett snabblån.

Att ta ett lån för att betala räkningarna någon enstaka månad behöver inte alls vara särskilt dramatiskt då det är något som kan hända i princip vem som helst. Något oförutsett kan ha inträffat och då är det bättre att kunna betala sina räkningar än att låta bli.

Om du struntar i att betala dina räkningar kan konsekvenserna nämligen bli långt mer förödande än om du får leva lite snålare några månader på grund av ett lån du var tvungen att ta.

Alla lån är inte heller så dyra, allt handlar om vad du tycker att det är värt att få ha de här pengarna till ditt förfogande under en tid. Handlar det om att du absolut måste ha pengar till något som är akut är det ofta värd det. Vad som är ett prisvärt lån, ligger i betraktarens ögon och därför skulle det vara helt felaktigt att låta påskina att vissa lån är direkt olämpliga.

Vad som är olämpligt dyrt, måste du själv avgöra och det är förstås dina möjligheter att betala tillbaka lånet som kommer att vara det som gör lånet prisvärt eller inte. Att få betalningsanmärkning eller betala dyra påminnelseavgifter är inte heller särskilt "värt".... eller... ?
 

Att moralisera kring snabblån

Många moraliserar hej vilt kring snabblånens vara eller icke vara. Faktum kvarstår dock att om inte tillräckligt många personer skulle tycka att snabblån är användbart, skulle en marknad för dem över huvud taget inte existera.

Det kan också vara förknippat med skam att erkänna att man kanske varit i behov av ett snabblån någon gång men vad är egentligen ett snabblån då?

Så som vi ser det finns det flera olika kategorier av snabba lån online. Några är mindre med kort avbetalningstid och lite högre ränta och andra är billiga stora lån med lång återbetalningstid.
Vilket av dessa olika alternativ som är bäst och mest prisvärt för just dig, måste syfte och din ekonomiska situation avgöra.

Du kan definitivt inte vara ensam om att behöva låna pengar, många gör det men ganska få kanske är villiga att prata om att de har olika lån och krediter. Tiderna förändras också och det som förr kanske hette att man inte ska låna pengar till saker man inte har råd att betala kontant, existerar knappt längre.

De stora investeringar som kräver att man antingen har en skyhög lön eller massor med sparade pengar på banken, skulle inte ha någon marknad om det inte fanns många människor som var beredda att låna sig till det ekonomiska utrymme som krävs för den sortens köp.
 

Att låna till lån

Att ta ett lån för att betala av tidigare lån och krediter behöver inte ens vara fel det heller. Det äv mycket vanligt att man tar ett lån för att samla tidigare lån och krediter.
Många sparar många tusenlappar per år genom den här enkla metoden att få bättre ekonomi.

Det som vi vill höja ett varningens finger för är att låna pengar varje månad för att få sina räkningar betalda. Har du hamnat i en sån situation, är du antagligen fast i en dålig spriral av låneberoende eller så är du på väg att fastna i den omtalade och fruktade skuldfällan.

Det går att få ekonomisk rådgivning helt kostnadsfritt genom din kommun. Det är ganska lätt att hitta information på nätet om vart du ska vända dig för att få gratis rådgivning kring hur du ska gå vidare för att få bättre ekonomiska förutsättningar.

Visst kan det vara okej att lösa en tillfällig kris genom att låna pengar men gör det bara någon enstaka gång för att köpa dig lite tid att gå igenom din ekonomi på allvar. Stressen när inkassobleven börjar komma i brevlådan är inte heller särskilt angenäm att känna.
 

Snabbt är oftast positivt

I många avseenden förknippar vi "snabbt" med positiva saker. Även om det finns situationer då "snabbt" även är av negativ betydelse. När det handlar om tjänster och service är dock det vanligaste att vi anser att SNABBT är något BRA!
Eller hur!?

Så om vi då tittar på detta i förhållande till möjligheten att låna pengar snabbt på nätet, är det förmodligen i första hand något bra. Den som råkar göra något förhastat och ångrar sig, kan alltid ångra sitt lån enligt distansköplagen. Alltså måste inte snabbt vara dåligt.

Visst, om man tänker att människor inte själva kan ta ansvar för sina handlingar och göra snabba förhastade låneansökningar som de sedan omsätter i något de köper och sedan ångrar så kan antagligen snabbheten vara negativt men det ansvaret måste ändå ligga på låntagaren. Kreditföretaget som vill ge lånetjänster snabbt på nätet, kan knappast lastas för att människor inte själva kan ta ansvar för sina låneaffärer.

Med detta vill vi säga att snabblån för med mesta är förknippat med en snabbt och god tillgänglighet och eftersom det är så vi ser på andra tjänster, kan detta inte rimligtvis vara ett undantag. Om du inte har någon möjlighet att skaffa snabba cash på annat sätt, kan ett enkelt lån vara din lösning på ett problem.
 

Läs hela inlägget »
Genom ID stöld kan en bedragare exempelvis låna pengar i ditt namn. ID kapning kan användas i många olika olagliga syften och det finns inga 100% fullständiga skydd för detta men det finns ett antal saker du ändå kan göra för att försöka skydda dig.
 
ID stöld ID stöld

Förra året fick runt 180 000 personer i Sverige sin identitet kapad. Det här är ett allvarligt och tyvärr ökande problem och nya sätt att utnyttja offret på olika sätt uppdagas löpande.

Vanligast är ID stölder som handlar om pengar eller att någon uppger sig vara den drabbade i olika forum på internet. I samtliga fall där någon uppger sig vara någon annan, handlar det om ID kapning och all form av ID stölder ska polisanmälas.

I värsta fall kan en ID stöld innebära att du får hela din identitet kapad på ett sätt som är mycket otäckt. Tjuven kan både använda din identitet, byta din adress och ingå ekonomiska avtal i ditt namn.

Det mest otäcka med ID stöld är att det ofta tar en tid innan du upptäcker att du blivit drabbad. Om någon har ändrat din post, kanske du märker det först när du reagerar över att posten inte kommer som den ska. Har någon tagit lån i ditt namn, kanske du uppfattar det hela först när räkningen kommer.

Har din andress ändrats får du inte ens räkningen och då kanske allt uppdagas när du blir kontaktad av Kronofogdemyndigheten.
 

Så här skyddar du dig mot ID stöld

  • Var försiktig när du öppnar mejl från okända personer eller bluff-företag. Länkar i ett e-postmeddelande kan vara försök till bedrägeri. Det finns risk för att du om du klickar på länken, får in virus i din dator som till exempel kopierar inloggningsuppgifter och annat.
  • Använd alltid olika lösenord till olika tjänster på nätet. Skapa svåra lösenord och använd inte lösenord som är lätta att lista ut med hjälp av olika offentliga uppgifter om dig. Du bör ha svårare och mer avancerade lösenord för de mest skyddsvärda uppgifterna.
  • Ha alltid ett uppdaterat virusskydd på din dator och mobil.
  • Skicka inte dina eller någon annans person- eller kontouppgifter via e-post. Säkerheten på ett e-postmeddelande kan likställas med ett vykort. Läskigt eller hur!
  • Skaffa skydd mot ID kapning, som ger dig information direkt i mobilen via sms eller via e-post om någon tagit en kreditupplysning på dig. Det finns prisvärda tjänster som skyddar dig genom att du snabbt får ett meddelande och kan agera.
  • Se till att inga obehöriga kommer åt din post. Detta kan förvisso vara svårt att påverka om du bor i ett hyreshus och inte själv råder fullt ut över brevlådornas beskaffenhet.
  • Exponera inte dina känsliga personuppgifter i onödan. Tala inte högr om ditt namn i kombination med personnummer. Lämna aldrig ut ditt personnummer på nätet om det inte är via en säker anslutning och genom säker inloggning.
  • Om möjligt, undvik att kasta post med personlig information i soporna eller pappersinsamlingen.

Vansinnigt många saker att tänka på förstås och alla åtgärder kanske inte är så lätta att hantera. Vad gör man med posten som innehåller personliga uppgifter då? Sparar och gör en stor brasa till våren... ?

Nåväl, det finns många olika kreativa sätt att åtminste skilja personuppgifter från varandra när du gör dig av med din post.

Att skaffa skydd mot ID kapning behöver inte vara dyrt. Det finns bra skydd mot ID stöld för runt 100-lappen per månad och då kan du även om du inte kan förhindra själva stölden, eliminera riskerna för de konsekvenser den här stölden kan få.
 

Otroligt kränkande och läskigt

Personer som blivit offer och drabbats av ID kapning, vittnar om att det är otroligt kränkande och otäckt att inse att någon försöker utge sig för att vara du. Kanske uppdagas det hela först efter att tjuven redan lyckats begå flera brott.

Processen att rentvå sitt namn i olika sammanhang är inte bara tidskrävande utan mycket påfrestande rent psykiskt.

Många känner sig också väldigt otrygga av det faktum att någon har inkräktat på deras integritet på kanske flera olika sätt. En kombination av att någon bevakat din brevlåda och sedan fiskat upp post ur den är en ganska skrämmande upplevelse för de som drabbas.

Det finna slltså all anledning att försöka vidta alla möjliga åtgärder för att både förhindra att din identitet stjäls men också för att stå redo och agera snabbt om det ändå skulle inträffa.

Om du skulle drabbas är det viktigt att agera snabbt och det finns en bra checklista för vad du ska göra om din identitet blivit kapad redan.

Vår rekommendation är att skaffa ett ID skydd, iaktta försiktighet på alla sätt och att vara väl förberedd så att du vet exakt vilka saker du behöver göra om din identitet blir stulen.
 

Läs hela inlägget »
Har du också hört talas om hur "dyrt" ett sms lån eller ett snabblån, kan vara om du väljer fel lån? Jo, visst finns det gott om skräckhistorier kring hur människor hamnar i lyxfällor där dyra sms lån är en del av orsakerna.

De flesta förstår nog att det inte är själva sms lånen/snabblånen som företeelse som är "boven i dramat" när människor hamnar i en lyxfälla. Det är snarare bristen på eftertänksamhet och oförmåga att hålla sig till sin amorteringsplan som kan ställa till besvär.

Med eftertänskamhet menar vi att man bör vara noga med att välja den rätta amorteringsplanen som passar den ekonomiska situation man befinner sig i. Att välja lån med längre återbetalningstid och därmed också ett lägre månadsbelopp att betala, kan bli lite dyrare i längden. Det är istället lite "säkrare" i den meningen att om du av någon anledning får betalningsproblem så är de inte lika stora som när du förbinder dig till att betala stora summor varje månad, i exempelvis ett kvartal.

En oförmåga att hålla sig till avbetalningsplanen kan uppstå av olika anledningar och i de flesta fall handlar det inte om att någon medvetet vill brista i sina åtaganden. Vi tror inte att någon människa frivilligt och med flit missköter sina betalningar för ett lån man tagit.

Det kan vara sjukdom som orsakar plötsligt minskade inkomster eller att något händer som gör att man får oväntade utgifter som måste prioriteras. Ett sådant exempel skulle till exempel kunna vara akut tandvård, veterinärkostnader eller annat.

Att undersöka vilka betalningsvillkor som gäller och räkna på att man faktiskt har råd att betala av enligt plan är oerhört viktigt. Sedan kan man förstås inte gardera sig för alla oförutsedda händelser för har man den möjligheten kanske man aldrig ens behöver låna pengar.
 

Vad är dyrt eller billigt i lånesammanhang?

Eftersom räntan alltid anges i årsränta och även i effektiv årsränta, ser de kortfristiga lånen orättvist dyra ut i förhållande till vad de många gånger är. Om du tar ett lån på några månader och räntan anges i årsränta kan man lätt luras att tro att det är horribla summor pengar man talar om.

Visst finns det lån som har väldigt dyra räntor om man låter dem löpa på i allt för långa tider. Hur länge man lånar pengar, brukar kallas för löptid. Om du tar ett mindre eller medelstort lån med lång löptid och förhållandevis hög ränta,  kan det faktiskt bli så dyrt som du hör skräckhistorier om.

Men om du istället tar ett lån med så låg ränta som möjligt och samtidigt försöker amortera av skulden under en så kort (men rimlig) tid som möjligt, behöver inte ens sms lån bli så dyrt som många tror.

Du ska alltid ställa ditt behov av pengar i relation till räntan, det är räntan som utgör själva priset på lånet. Om priset är värt det, kan bara du själv avgöra.

Lån utan säkerhet är som regel dyrare än lån där du har någon form av säkerhet för själva lånet. Exempel på lån med säkerhet är bolån och lån där du kanske sätter bilen du köper för pengarna, som säkerhet för lånet.

Lån som inte har så höga krav på dig som låntagare tenderar definitivt att ofta höra till de dyrare lånealternativen. Ofta kan man se ett samband mellan lån med låga krav på kreditvärdighet och lite högre räntor. Det är dock helt naturligt då låneföretag som ger lån till personer med dålig kreditvärdighet, anser sig ta en lite högre risk, vilket är fullt förståeligt när man tänker efter.
 

Hur man får ett så billigt lån som möjligt

Genom att jämföra olika privatlån utan säkerhet innan du bestämmer dig för vilket lån du ska söka, kan du lätt skaffa dig en bild av vilka lån som är billiga och vilka som har högre priser på sin ränta.

Allt måste som sagt ställas i relation till hur du tror att dina möjligheter att bli godkänd för det aktuella lånet ser ut. Det är inte alla förunnat att få de där allra billigaste lånen. Det du kan göra är att välja ett så bra och billigt lån som möjligt utifrån dina egna personliga förutsättningar.
 

Läs hela inlägget »
Snabblån fortsatt populärt Snabblån fortsatt populärt
Liksom andra onlinetjänster ökar användadet av finansierlla tjänster som man kan uträtta på nätet. Snabblån som man söker snabbt och enkelt och signerar elektroniskt är inget undantag från detta.

Snabblån och kontokrediter som man kan söka online, hos Svenska banker fortsätter att öka. I nuläget kan man söka privatlån på mellan 500 kr - 600 000 kr utan att behöva besöka en bank i verkliga livet.

Kanske är det den allt mer ökande vardagsstressen i kombination med den höga tillgängligheten som gör att vi i allt större utsträckning uträttar allt möjligt framför datorn eller vid vår mobila enhet.

Att shoppa har länge varit populärt och de finansiella tjänsterna man kan utföra och beställa på nätet har ökat dramatiskt de senaste åren. Vi handlar ju till och med våra matkassar hemma framför datorn.

De finansiella tjänsternas utveckling har väl i viss mån fortsatt att öka stadigt under den tid vi haft tillgång till Internet i Sverige men det är ändå förvånandsvärt många som ännu inte tagit steget att utföra samtliga sina bankaffärer online.

Kanske beror det på att många söker efter rådgivning och tänker att det är bästa att få genom att träffa en banktjänsteman i verkliga livet. Framför allt handlar det kanske om den typ av bankaffärer då man ska välja fonder eller långsiktigt sparande. När det gäller banklån av olika slag tenderar vi nämligen att se fördelarna med att kunna sitta i lugn och ro hemma och välja det lån som passar oss allra bäst.

Snabblån online ökar nämligen stadigt och inom just banklån verkar det bli allt fler som känner sig trygga med att läsa själva på nätet och jämföra olika banker med varandra.

En annan bidragande faktor är att det går att hitta lån online, som inte finns att få tag på om man väljer att besöka de vanliga storbankerna. Exempel på sådana lån är olika typer av snabblån och sms lån som inte använder sig av UC kontroll, vilket är en extremt efterfrågad låneform.
 

Att jämföra i lugn och ro

För ett antal år sedan var du helt hänvisad till att traska runt och boka tid hos personliga rådgivare hos olika banker, för att kunna bilda dig en uppfattning om vilka lån respektive bank hade att erbjuda.

Numera kan du jämföra både storbankernas lån och andra banker som inte finns att besöka IRL med varandra med förhållandevis liten tidsåtgång. Olika jämförelser av privatlån på nätet, är enkla och överskådliga och du behöver inte vara ekonom för att förstå vilka lån som passar dig allra bäst.

Att detta nya sätt att låna pengar på, är tidsbesparande på alla sätt och vis, är det nog ingen som har några invändningar mot. Att dessutom kunna göra allt detta den tid på dygnet som passar dig bäst är ocskå en stor bonus i sammanhanget. Det vanliga traditionella storbankerna har ju som bekant fortfarande en hel del begränsningar när det gäller öppettider.

Med den nya sortens banklån online, jämför du lån utan stress och precis vilken tid på dygnet eller vilken veckodag som passar dig bäst. Du behöver alltså inte ta ledigt från jobbet för att gå till banken, vilket var fallet för inte allt för många år sedan. Hade man tur så hade banken kvällsöppet ända fram till kl. 18.00 någon enstaka dag per vecka.
 

Tidsaspekten spelar också roll

Tidsaspekterna när vi tänker på tiden från ansökan till utbetalning, är också av stort värde när du söker lån online istället för att besöka en bank. Du sparar inte bara den tid det tar dig att boka ett besök och sitta ner med en banktjänsteman. Du sparar också tid på att slippa vänta på besked, underteckna avtal som kommer hemskickade med posten och annat som numera känns ganska omodernt.

Att signera sitt banklån elektroniskt vid datorn eller mobilen är en självklarhet när du ansöker om lån på internet. Genom den snabba låneprocessen är det inte ovanligt att pengarna finns på ditt konto redan samma dag eller senast dagen efter du blivit godkänd för lånet. Detta är något som våra traditionella storbanker har mycket svårt att konkurrera med.

Oavsett om det är ett mindre lån eller ett större lån, kortas handläggningstiden från ansökan till utbetalning ner otroligt mycket när allt sker online. Många har en bild av att de enda lån man kan söka online är så kallade sms lån och andra typer av små lån, vilket alltså inte alls stämmer överens med verkligheten.
 

Framtid för privatlån online

Att tro att utvecklingen skulle stanna upp och att lånetjänster på nätet skulle bli mindre efterfrågat framöver, vore nog att vara fel ute.

Vi tenderar att uträtta allt mer online, till och med läkarbesök som har exploderat lavinartat under de senaste åren. Om vi kan anlita en läkare online, varför skulle vi inte vilja uträtta allt fler banktjänster online?

Tillgänglighet dygnet runt överallt, vart vi än befinner oss är något som är mer självklart för oss och vi tycker nästan att det är konstigt om vi måste vänta på öppettider och annat i allt vi vill uträtta på nätet.

Vi kan vara ganska säkra på att utvecklingen av olika saker vi kan uträtta hos banker online kommer att fortsätta och det är ju efterfrågan som styr alla typer av verksamheter.
Däremot kan vi säkert räkna med att traditionella bankkontor som du besöker i verkliga livet kommer att finnas kvar de också under några år framöver i alla fall.

Här finns en rolig artikel om framtidens banktjänster så som det mycket väl kan komma att se ut bara några år framåt i tiden. Man ska inte förringa det faktum att vi lätt blir fartblinda när vi tittar på samhällsutvecklingen och den digitala utvecklingens framfart.
 

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Arkiv

Länkar

-
Privatlån online

Privatlån online är alla privatlån utan säkerhet, snabblån, smslån, billån och alla lån du kan söka genom ansökan på nätet. Svar får du direkt på skärmen efter ansökan.

Snabblån online

Snabblån online är kategorin lån som är extra snabba vad det gäller ansökan och utbetalningsprocess. Alla lån online ger svar direkt på skärmen.

Billån online

Att söka billån utan bilen som säkerhet för lånet, skapar frihet att välja själv när, hur, av vem och vilken bil man ska köpa. Man kan också sälja bilen när man själv önskar utan krångel.

Samla lån

Att ansöka om ett skuldfinansieringslån för att lösa och samla tidigare lån och krediter kan göra att du får mer pengar över till annat varje månad.