Billån

Billån Billån

Billån kan man söka antingen med bilen som säkerhet eller billån utan bilen som säkerhet. Eftersom de flesta som söker på billån online, har för avsikt att skaffa sig kontanter tillgängliga för uttag inför en bilaffär, snarare än att söka efter ett billån som först kräver ett registreringsnummer för att fullborda ansökan. Att ta ett billån utan bilen som säkerhet skapar en handlingsfrihet när det kommer till själva bilköpet, något som de flesta ändå tjänar på i slutänden då det går att köpa bilen privat eller på bilfirma med snabb betalning och möjligheter att pruta på bilpriset m.m.

Billån utan bilen som säkerhet

De största fördelarna med att ta ett billån utan bilen som säkerhet är handlingsfriheten att köpa bilen när man vill, av vem man vill och till vilket pris man själv önskar. Det är lättare att genomföra ett bilköp med kontanter på kontot än att börja krångla med billån när man väl hittat en bil, särskilt om köpet inte är tänkt att ske genom en bilhandlare. Därtill samarbetar olika bilhandlare med olika banker så för ett snabbt bilköp kanske man inte ens kan välja vilken bank man själv vill.

Ytterligare en fördel är att om man tar ett billån utan bilen som säkerhet, kommer det inte stå att bilen är belånad i registreringsbeviset vilket gör att du även kan sälja bilen när du vill och till vem du vill utan krångel.
Det är i princip omöjligt att sälja bilen privat om den är belånad, vilket ingen vettig köpare godtar eftersom det är krångligt att ta över någon annan persons billån. Fördelarna med att låna pengar till bil utan bilen som säkerhet är alltså många.

Nackdelen då är väl att i största allmänhet brukar lån utan säkerhet ha något högre ränta än lån med någon form av säkerhet. Det behöver inte innebära att lånet blir mer än marginellt dyrare i ränta och fördelarna överväger detta i de allra flesta fall.
 

Billån med bilen som säkerhet

Som redan nämnts i avsnittet som behandlar billån utan bilen som säkerhet finns fördelar med att söka billån med bilen som säkerhet. Dels kan det vara lättare att få lånet om man i övrigt har låg kreditvärdighet eftersom bilen lämnas som säkerhet och därmed behöver inte banken ta lika hög risk som vid blancolån.

Räntan för lån med någon form av säkerhet är i allmänhet något lägre än privatlån utan säkerhet och där inkluderas billån utan bilen som säkerhet. Nackdelen är att du inte har särskilt stor valfrihet utan du måste låna pengar till en bestämd bil och köpet sker lättast genom bilhandlare. Att låna pengar till bil med bilen som säkerhet när man vill köpa bilen av en privatperson är ganska krångligt och tar upp till flera dagar och då kan möjligheten till bilaffär ha passerat för länge sedan. En bil som är belånad med själva bilen som säkerhet går knappt att sälja privat utan vill du sälja bilen är det i princip genom en bilfirma det ska ske det också.

Sammanfattningsvis är möjligheten till ett snabbt och bra bilköp är väsentligt sämre när du lånar pengar till bil med bilen som säkerhet.
 

Billån och ränta

Att räntan är olika beroende på om du lånar pengar med bilen som säkerhet eller om du söker ett blancolån utan bilen som säkerhet är ganska troligt. Däremot måste det inte nödvändigtvis vara en nackdel att söka lån utan bilen som säkerhet eftersom många banker idag har riktigt bra ränta för privatlån utan säkerhet och fördelarna med att låna till bil utan att sätta bilen som säkerhet, kanske överväger jämfört med det krångel som många kan uppleva när de lånar pengar till bil med själva bilen som säkerhet för lånet.

Det kan alltså hända att ett lån utan bilen som säkerhet blir marginellt dyrare i ränta än om du ställer bilen som säkerhet men det är långt ifrån säkert så det finns inga garantier för att ditt lån blir billigare bara för att du sätter bilen som säkerhet för lånet. Har du däremot låg eller dålig kreditvärdighet kan det vara lättare att över huvud taget bli godkänd för lån om du sätter bilen som säkerhet för lånet.

Ansök om bra privatlån utan säkerhet för ett billån utan bilen som säkerhet.
 

Billån utan uc kontroll

Så gott som alla lån utan uc kontroll, är dyrare i ränta än lån som använder sig av uc kontroll. Detta är i princip mer regel än undantag men för den som behöver låna pengar till bil kan alltså ett mindre lån utan uc kontroll också lösa den akuta situationen om det är så att behovet av ett bilköp är mycket stort. Ett snabblån kan också vara smidigare att ta i det akuta skedet om bilen gått sönder och man måste köpa ny bil samma dag då snabblån i allmänhet gör utbetalning direkt efter godkänd ansökan. Kontrollera varje långivares utbetalningsrutiner om du vill känna dig riktigt säker på att få pengarna på ditt konto samma dag. Vissa snabblån har också utbetalning på helger och kvällar, vilket kan vara en fördel om bilköpet är extremt akut.
 

Billiga billån utan säkerhet

Bank Norwegian
Privatlån utan säkerhet
Låna till bil belopp: 5000 - 600 000 kr
Återbetalningstid: Upp till 15 år
Ålderskrav: 23 år gammal
Inkomstkrav: Individuell bedömning från person till person
Billån utan uc kontroll: Nej, använder uc kontroll
Billån med betalningsanmärkning: Nej, godkänner inte lån till personer med betalningsanmärkning.
Ränta: Fn (jan 2016) från 4,99%

* Ger lån till många - även de som kanske fått nej från sin vanliga bank.

Snabblån till bilköp

Snabba lån för bilköp av privatpersoner på belopp på max 30 000 kr med utbetalning direkt efter godkänd ansökan kan du hitta bland snabblån, vilka karaktäriseras av att du kan ha pengarna på ditt konto redan samma dag som din ansökan godkänts. Snabblån är i regel dyrare än ett vanligt mer traditionellt privatlån utan säkerhet men du kan ju alltid lägga om och söka ett annat lån för skuldfinansiering vid senare tillfälle om du har bråttom att få pengar till ett akut bilköp.

Privatlån online

Privatlån online innefattar privatlån utan säkerhet, snabblån, smslån, billån och alla lån du kan söka genom ansökan på nätet. Svar får du direkt på skärmen efter ansökan.

Snabblån online

Snabblån online är kategorin lån som är extra snabba vad det gäller ansökan och utbetalningsprocess. Alla lån online ger svar direkt på skärmen.

Billån online

Det finns fördelar med att låna pengar till bil utan att sätta bilen som säkerhet. Valmöjligheten vart, när och vilken bil du ska köpa är större och du väljer också av vem du köper bilen,

Samla lån

Genom att samla dina befintliga lån till ett enda lån eller möjligen ett par olika lån, kan du sänka dina kostnader med upp till flera 1000-lappar per månad om du söker skuldfinansiering.