Fedelta Företagslån

Fedelta Företagslån riktar sig till alla typer av företag i Sverige. Oavsett bolagsfrom och storlek på företag, kan du ansöka om företagslån på belopp mellan 10 000 - 1 000 000 kronor.
Både etablerade och nystartade företag kan ansöka om företagslån och i vilken bransch ditt företag är verksamt inom, har ingen betydelse.

Prisexempel på företagslån hos Fedelta:
OBS! Månadsavgiften är bara ett exempel eftersom kreditbedömningen avgör vilken månadsavgift just ditt företag får offert på.

Företaglån 25000 kr med löptid 36 månader = 1189 kr per månad (varav månadsavgift 495 kr)

Företagslån 100000 kr med löptid 36 månader =
4533 kr per månad (varav månadsavgift 1755 kr)

Företagslån 300000 kr med löptid 36 månader = 12491 kr per månad (varav månadsavgift 4158 kr)

Företagslån 500000 kr med löptid 36 månader = 20483 kr per månad (varav månadsavgift 6594 kr)

Företagslån 1000000 kr med löptid 36 månader = 40578 kr per månad (varav månadsavgift 12800 kr).
 

Alla företag kan få offert från Fedelta Företagslån

Storleken på ditt företag spelar ingen roll. Inte heller om ditt företag är etablerat sedan många år tillbaka eller om det är nystartat. Ditt företag ska vara registrerat i Sverige men inom vilken branch du är verksam inom spelar ingen roll.

Enstaka betalningsanmärkningar behöver inte automatisk betyda ett avslag. Det är en helhetsbedömning av ditt företags återbetalningsförmåga som avgör om ansökan blir godkänd.
 

Oavsett vad som är målet med att öka kapitalet i företaget kan du ansöka om företagslån.
Kanske vill eller behöver du växa, etablera dig på nya marknader, investera i utrustning, forskning och utveckling eller nödvändig kompetensutveckling för dina medarbetare.
Även vid tillfällig likviditetsbrist, kan ett enkelt företagslån vara en kortsiktig lösning.

Att investera i ditt företag kan ibland vara helt nödvändigt, oavsett om det finns gott om pengar i kassan vid det givna tillfället.

Låt ditt företag växa med hjälp av Fedelta Företagslån
Låt ditt företag växa med hjälp av Fedelta Företagslån

Handläggningsprocess för Fedelta Företagslån

Du gör ansökan om företagslån online genom att fylla i önskat lånebelopp, önskad löptid, organisationsnummer och dina kontaktuppgifter. Du kan ansöka om företagslån på en miljon kronor om du så önskar men var noga med att tänka på konsekvenserna ifall ditt företag får betalningsproblem.

När du skickat iväg ansökan kommer Fedelta att göra en bedömning av ditt företags finansiella situation. I vissa fall bedöms även företrädarnas ekonomiska situation. Kreditbedömningen görs i samarbete med UC men ingen omfrågekopia kommer att skickas ut. Det betyder att kreditkontrollen hos UC inte påverkar bolagets eller företrädarnas möjligheter till andra lån. Ibland behövs en kontakt för kompletterande information och då kommer Fedelta att kontakta dig genom de uppgifter du lämnat i ansökan.

Om ansökan blir godkänd betalas lånet ut omgående. Oftast sker hela handläggningsprocessen inom 24 timmar. Helgdagar och olika er egen banks överföringstider kan påverka när pengarna finns på ert bankkonto.
 

Kostnader hos Fedelta Företagslån

Istället för en vanlig räntesats kommer du att få en offert på lånebelopp och en fast månadsavgift för lånet. Hur hög just ditt företags månadsavgift kommer att bli, avgörs av den totala kreditbedömningen som görs genom en automatiserad kalkyl i samband med att du skickar in ansökan.

Om ditt företag har välskötta finanser och kreditbedömningen visar på att det finns mycket goda chanser att ditt företag kommer att kunna klara av kostnaderna för lånet, kommer din månadsavgift att vara låg. Motsatsen gäller om ditt företag inte har lika välskött ekonomi och det finns en större risk för att ditt företag inte kommer att kunna fullgöra sina åtaganden.

Oavsett vilken löptid du väljer vid ansökan, kan du pressa ner kostnaderna för lånet genom att förtidsinlösa det utan avgift. Om du exempelvis har kundfordringar som du väntar betalningar från, kan Fedelta Företagslån hjälpa till i glappet för att du ska kunna bedriva din verksamhet som vanligt i väntan på att dina kunder ska göra sina inbetalningar.
 

Alternativa lösningar istället för Fedelta

Varje företag är unikt och kanske passar inte just detta för ditt företag. Har du en enskild firma eller ett handelsbolag kan en tänkbar lösning mycket väl vara att ta ett privatlån istället eftersom det många gånger kan kännas enklare. För sådana bolagsformer är ändå firmatecknarna personligt ansvariga för företagets finanser och skulder, vilket gör privatlån till ett fullgott och kanske till och med billigare alternativ.

Givetvis finns det även andra företagslån än Fedelta och kanske passar något av dem bättre för ditt företags situation och behov.

Privatlån som alternativ till företagslån
Sök bland andra företagslån
Mindre snabblån för privatpersoner

Den här sidan uppdaterades senast 2020-02-29.