Froda företagslån

Froda erbjuder företagslån till alla typer av företag. Ansök om företagslån om ditt företag varit aktivt i minst 6 månader och ansök om nystartslån om ditt företag inte varit verksamt så länge. Du kan ansöka om lånebelopp på mellan 10 000 - 2 000 000 kronor med en maximal löptid på 2 år. Inga krav på säkerhet förutom personlig borgen.

Prisexempel på företagslån hos Froda:

Företagslån 25000 kr med löptid 24 månader:
Avgift 300 kr per månad.
Amortering per månad 1042 kr.
Totalt att betala per månad: 1342 kr.
Totalt att återbetala inkl. avgift och amortering under en 2-årsperiod: 32 200 kronor.

Företagslån 100000 kr med löptid 24 månader:
Avgift  1083 kr per månad.
Amortering per månad 4167 kr.
Totalt att betala per månad 5250 kr.
Totalt att återbetala inkl. avgift och amortering under en 2-årsperiod: 126000 kr.

Företagslån 300000 kr med löptid 24 månader:
Avgift 3183 kr per månad.
Amortering per månad 12500 kr.
Totalt att betala per månad 15683 kr.
Totalt att återbetala inkl. avgifter och amortering under en 2-årsperiod: 376400 kr.

Företagslån utan säkerhet hos Froda

Hos Froda kan ditt företag låna pengar utan att lämna företagets tidigare investeringar som säkerhet för lånet. Froda företagslån kan sökas om ditt företag varit aktivt i minst 6 månader och med aktivt menas i det här fallet att du varit igång med din försäljning. Om du inte varit igång med försäljningen i 6 månader kan det istället finnas möjlighet till Froda nystartslån på upp till 50 000 kronor.

Bolagsformer som kan få företagslån hos Froda är enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag och aktiebolag.
Froda kräver personlig borgen från en eller flera personer i företaget. Personlig borgen innebär att den eller de personer som tar på sig detta gör sig personligt ansvariga för återbetalningen om inte företaget kan betala tillbaka lånet.

När du ansöker om lån hos Froda sker en kreditbedömning med hjälp av Bisnode och därför slipper du onödiga UC kontroller som kan skada kreditvärdigheten.
 

Stora lån på miljonbelopp hos Froda

Froda skiljer sig lite från mängden eftersom de både har förhållandevis små lån för företag samtidigt som de har stora företagslån på miljonbelopp. Lån på 2 miljoner till företag är en möjlighet som Froda erbjuder.
Den fasta avgiften avgörs för varje enskild ansökan men här nedanför finns prisexempel på hur mycket ett miljonlån kan kosta per månad.

Prisexempel på stora företagslån hos Froda:

Företagslån 1 000 000 kr med löptid 24 månader:
Avgift 10 492  kr per månad.
Amortering per månad 41 667 kronor per månad.
Totalt att betala per månad: 52 158 kronor per månad.
Totalt att återbetala inkl. avgift och amortering under en 2-årsperiod: 1 251 800 kronor. Kostnad för lånet blir med andra ord 251 800 kronor för att låna en miljon kronor till företaget.
 

Kostnadsfri ansökan och offert som inte är bindande

Att ansöka om företagslån hos Froda är enkelt och du gör det genom att fylla i ett formulär online. Där uppger du önskat lånebelopp och önskad lånetid samt dina kontaktuppgifter. Din ansökan behandlas givetvis konfidentiellt och du får oftast en offert inomnågra timmar från att du skickade iväg din ansökan.

Hur mycket du får låna varierar men i normala fall kan du utgå ifrån att om ditt företag är välskött, kan du få låna ett belopp som motsvarar din månadsomsättning. Du kan få erbjudande både om att låna mer eller mindre än så, allt sker utifrån en sammantagen bedömning av ditt företags återbetalningsförmåga.

Om din ansökan godkänts och du accepterar den offert du får, kommer ditt lån att utbetalas i omedelbar anslutning till det. I normala fall ser du pengarna på kontot dagen efter att pengarna utbetalats.
 

Frihet att växa eller överleva med Froda

Hos Froda kan du ta ett företagslån i syfte att använda pengarna till alla möjliga saker som har med din näringsverksamhet att göra. Det kan till exempel handla om investering av utrustning, marknadsföring, inköp av varor, löpande kostnader eller avbetalning av andra skulder som företaget har.

Om du ser möjligheten för ditt företag att växa men kassaflödet inte tillåter nödvändiga satsningar för det i dagläget, kan ett företaglån hjälpa dig att förverkliga dina tankar och idéer.

Ett företag som inte hunnit etablera sig så starkt ännu kan också hamna i ett behov av pengar i kassan även om det inte föreligger någon särskild risk för att verksamheten ska överleva. Det kan vara så enkelt att du har ofakturerade kundfordringar eller att du kommit i ofas med leverantörsfakturorna i förhållande till dina egna fordningar. Det kan finnas många anledningar till att ett mindre eller medelstort företag behöver ett lån.
 

Investera i din affärsidé
Investera i din affärsidé

Allt entrepenörskap bygger på att du vågar investera i din affärsidé. Visst kan det kännas annorlunda att låna pengar för att utveckla idéer som kanske ännu inte kan generera en ökad omsättning men det är ofta en företagares vardag.

Att låna pengar för innovationer eller för att ansöka om patent för en förträfflig teknisk lösning kan få ditt företag att blomstra ännu mer. För småföretagare kan det vara svårt att finansiera sina innovationer med pengar som redan finns i företaget och då kan ett företagslån hjälpa till.

Alternativa lösningar istället för Froda

Om du inte anser att Froda passar dig och ditt företag, finns det alternativa lösningar. En annan typ av långivare för företagslån kanske har mer passande krav och villkor för sina lån.

I vissa fall kan ett personligt lån som du använder till att sätta in pengar i ditt företag, också vara en lämplig lösning. Om du tar ett privatlån utan krav på säkerhet, spelar det ingen roll hur kreditvärdigt ditt företag hunnit bli ännu.
Att arbeta upp ett företags kreditvärdighet kan ta lite tid och det är många som känner igen situationer där företaget mest kostat pengar innan det börjat inbringa inkomster.
 

Privatlån utan säkerhet för investeringar
Mindre snabblån för snabba pengar i kassan
Olika finansieringslösningar för företag

Den här sidan uppdaterades senast 2020-03-01.