Privatlån utan säkerhet

Privatlån utan säkerhet Privatlån utan säkerhet

Man kan ansöka om både större och mindre privatlån utan säkerhet online. De här lånen kallas även för blancolån och privatlån utan säkerhet och blancolån är med andra ord precis samma sak. I princip alla lån ger svar direkt på skärmen om huruvida ditt lån blivit godkänt eller inte.

Vissa långivare ger automatisk avslag om du har många förfrågningar hos UC (upplysningscentralen) och då bör du pröva ett lån där det framgår att många förfrågningar hos UC inte behöver vara ett hinder alternativt ansöka om lån som inte använder UC över huvud taget.

Snabba enkla jämförelser genom verktyget för jämförelser eller läs mer om varje enskilt lån längre ner på sidan.

Jämför Sveriges bästa privatlån och blancolån

Här hittar du information om Sveriges bästa privatlån och blancolån utan krav på säkerhet.
Vi är opartiska och därför är lånen sorterade i alfabetisk ordning.

Privatlån utan säkerhet hos Anmärkning.se
Privatlån utan säkerhet hos Anmärkning.se

Anmärkning.se
Stora privatlån utan säkerhet även för dig som har betalningsanmärkningar. Förmedlar din ansökan till många banker samtidigt med bara en UC förfrågan.
Många UC sedan tidigare, inget hinder.

Privatlån utan säkerhet hos BankNorwegian
Privatlån utan säkerhet hos BankNorwegian

Bank Norwegian.se
Passar dig som har ganska ordnad ekonomi med en stadig inkomst även om du har skulder sedan tidigare. Lite för många UC behöver inte vara ett hinder för att få lån hos Bank Norwegian.

Privatlån utan säkerhet hos Bynk
Privatlån utan säkerhet hos Bynk

Bynk
Unikt lån med upp till fyra betalningsfria månader per år om du vill. Individuell ränta utifrån din kreditvärdighet. Förhållandevis låga inkomstkrav i jämförelse med många andra.

Stora privatlån utan säkerhet Direkto
Stora privatlån utan säkerhet Direkto

Direkto
Ansök om stora privatlån utan säkerhet och även trots betalningsanmärkning. Skicka iväg en enda ansökan och få svar från flera olika banker samtidigt. Endast 1 st UC förfrågan.

Enkla privatlån utan säkerhet hos GoodCash
Enkla privatlån utan säkerhet hos GoodCash

GoodCash
Enkla privatlån utan krav på säkerhet. Låga krav på kreditvärdighet och tidigare skuldsaldo hos Kronofogden behöver inte vara ett hinder. Även för dig med många UC förfrågningar och anmärkningar.

Stora privatlån utan säkerhet hos Komplett Bank
Stora privatlån utan säkerhet hos Komplett Bank

Komplett Bank
Stora privatlån utan krav på säkerhet och med flexibla återbetalningsvillkor. Individuell ränta utifrån din kreditvärdighet.
Stora flexibla lånelösningar med låg ränta.

Stora privata lån utan krav på säkerhet Lån & Spar Bank
Stora privata lån utan krav på säkerhet Lån & Spar Bank

Lån & Spar Bank
Privatlån utan säkerhet med låg ränta. Har lite högre inkomstkrav än andra men eftersom räntan är lån är detta helt naturligt.

Stora privatlån utan krav på säkerhet Lån för alla
Stora privatlån utan krav på säkerhet Lån för alla

Lån för alla
Ett lån som alla kan söka, oavsett kreditvärdighet. Många tidigare UC kontroller eller betalningsanmärkning behöver inte hindra från att ansöka.

Privatlån utan krav på säkerhet Marginalen Bank
Privatlån utan krav på säkerhet Marginalen Bank

Marginalen Bank
Ganska hög tolerans när det handlar om många förfrågningar hos UC. Inte så höga inkomstkrav och individuell ränta utifrån kreditvärdighet.

Som namnet antyder är ett privatlån utan säkerhet ett lån man tar utan att det krävs någon särskild säkerhet för lånet. Givet att du uppfyller de övriga krav som ställs på dig som låntagare, kan du enkelt ansöka om privatlån utan säkerhet i olika storlekar.

Lån utan säkerhet skiljer sig med andra ord från från exempelvis när du ansöker om ett bolån med bostaden som säkerhet eller vissa av de billån du kan ta med själva bilen som säkerhet. Rent konkret innebär det att om du inte betalar ditt lån har banken eller långivaren ingen säkerhet i form av egendom att avkräva dig. Just av det skälet är lån utan säkerhet ofta lite dyrare i ränta än lån där du lämnar någon form av egendom som säkerhet för lånet. Det är inga konstigheter med det eftersom banken eller långivaren tar en större risk än om det finns någon form av säkerhet för lånet som banken kan ta i anspråk om du inte skulle betala tillbaka lånet enligt överenskommelse.

Det finns rena konsumtionslån för ändamålet då du bara väntar på att få in inkomster från annat håll men inte vill vänta på att göra själva inköpen och därmed lånar pengar för att finansiera dina köp i det korta perspektivet.
Ett privatlån utan säkerhet eller även kallade blancolån, kan vara allt från ett större lån på upp till 600 000 kr till mindre lån på några 100-lappar eller 1000-lappar. Privatlån utan säkerhet finns för olika kategorier av låntagare och för olika tillfällen.

Ett privatlån är till skillnad mot företagslån ett lån som en privatperson tar för att finansiera olika typer av behov eller inköp. Det handlar alltså inte om att man lånar pengar av en annan privatperson. Den typen av lån kallas för övigt P2P lån och avser lån mellan privatpersoner, ofta med en mellanhand eller en sorts låneförmedlare som tar hand om det administrativa.
 

Blancolån

Den här typen av privata lån utan säkerhet kallas också blankolån eller blancolån och kommer från begreppet "att låna in blanko". Egentligen är detta konstigt eftersom "in blanko" egentligen betyder "utan påskrift" men ordet syftar till att visa att det inte finns någon säkerhet. Numera är det ganska få som kallar privatlån utan säkerhet för blancolån även om det är benämningen på en och samma sak. Ett blancolån är nämligen helt enkelt samma sak som ett lån utan säkerhet vilket helt kort betyder att man inte behöver ha någon säkerhet för lånet.
 

Varje enskild bank och kreditföretag, bestämmer själva vilka villkor och krav de ställer för att låna pengar hos dem. Att låna pengar utan säkerhet, ställer lite högre krav på dig som låntagare eftersom banken tar en större risk. För att över huvud taget kunna teckna avtal som innebär ekonomiska åtaganden, måste du ha fyllt 18 år och inte vara omyndigförklarad.
Vilka åldersgränser, inkomstkrav och övriga villkor för att få låna pengar anger varje långivare för sina varumärken.

I vissa fall krävs en viss nivå på årsinkomst eller att du har fast anställning men det varierar mycket beroende på vilken typ av lån du söker och även vilken bank eller kreditföretag du vänder dig till. I de allra flesta fall krävs att du är bosatt och skriven i Sverige, vilket du kan utgå ifrån oavsett om du är svensk medborgare eller inte.

Att låna pengar på ett ansvarsfullt sätt, är alltid ett krav som ställs på dig som låntagare. Det betyder att du själv ansvarar för att inte låna mer pengar än du med all säkerhet vet att du kommer att kunna betala tillbaka. Självklart kan det inträffa oförutsedda händelser som påverkar din betalningsförmåga längre fram i tiden men du ska utifrån vad du känner till idag,  klara av att återbetala lånet i enlighet med den överenskommelse du och långivaren kommer att ha mellan er.
 

När du ansöker om ett privatlån utan krav på säkerhet online, gör du det genom att fylla i ett enkelt formulär som du sedan signerar och skickar iväg till den bank eller det kreditföretag som du valt att ansöka hos. Det handlar om grundläggande uppgifter såsom önskat lånebelopp, önskad löptid, din ekonomiska situation gällande inkomster och utgifter och ibland även andra frågor.

Även om vissa långivare kommer att ha en fråga som handlar om vad du ska använda pengarna till, har det knappast någon betydelse eftersom det är ett lån utan krav på säkerhet. Många långivare ställer den frågan enbart i undersökningssyfte för att föra statistik på vad deras låntagare använder pengarna till. I vissa fall om du är överskuldsatt, kan svaret på en sådan fråga vägas in i den totala kreditbedömningen.

När du skickat iväg din ansökan görs en automatiserad kreditbedömning där uppgifterna du själv lämnat, vägs samman med de uppgifter som framkommer i den kreditupplysning som kreditföretaget kommer att beställa. Vill du ta ett privatlån utan kreditupplysning hos UC, ska du vara noga med att säkerställa att det lån du söker inte använder UC för sina kreditupplysningar.

I normala fall går kreditbedömningen väldigt snabbt och du får oftast svar direkt på skärmen om ditt lån blivit godkänt eller inte. Ibland behöver du signera ytterligare ett avtal men det är ganska sällsynt. Om ditt lån blir godkänt och du har lämnat korrekt bankkonto till långivaren, betalas dina pengar ut i anslutning till att lånet blivit godkänt. Det är vanligt att du kan få pengarna redan samma dag som din ansökan godkändes, särskilt om du sökt ett mindre snabblån. För stora lån kan det ibland ta upp till 2-3 bankdagar innan du ser pengarna på ditt bankkonto.
 

Alla seriösa långivare och banker gör alltid någon form av kreditbedömning innan de godkänner dig som låntagare. I de allra flesta fall består kreditbedömningen av en helhetsbild av din ekonomiska situation utifrån ett antal frågor som du besvarar i samband med din ansökan, i kombination med en kreditupplysning från något av de vanligaste kreditupplysningsföretagen.

I Sverige är UC (Upplysningscentralen), Bisnode och Creditsafe några av de allra största inom området kreditupplysningar. Kreditupplysningarna skiljer sig åt mellan dessa företag och även graden av påverkan på din framtida kreditvärdighet. Om du skall låna pengar får du alltså räkna med att det kommer att göras en kreditupplysning men att de har lite olika fokus och innehåll samt att de registreras/sparas/visas på olika sätt beroende på vilket företag den bank du tänker låna pengar av använder.

Långivaren kommer i en förenklad krediupplysning utan UC, kunna se din deklarerade inkomst, ditt civilstånd, din bostadsadress och hur mycket ränta du betalat för lån och krediter föregående år. Om långivaren begär in mer omfattande information genom UC, kommer de även att kunna se hur stora skulder du har sedan tidigare, hur många och när UC kontroller beställts och av vem.

Uppgifter som inte syns i kreditupplysningar är bland annat vilken arbetsgivare du har, hur mycket din nya lön är sedan din senaste deklaration, hur stor din hyra är och många andra saker som är personligt relaterade.

En kreditupplysning syftar till att ge den som ska låna ut pengar till dig, en uppfattning om din förmåga att betala tillbaka de pengar du tänker låna. Att det finns privatlån och blancolån helt utan kreditkontroll är en myt. Alla långivare gör någon form av kreditbedömning oavsett vilken sorts lån du ansöker om.
 

Privatån utan UC kontroll

Privatlån utan uc kontroll Privatlån utan uc kontroll

Det vanligaste man ser i olika sammanhang när det gäller kreditupplysning är att många privatpersoner efterfrågar lån utan uc kontroll. Med detta menas att man söker efter lån där långivaren inte använder sig av uc kontroll. En uc kontroll är en kreditupplysning som inhämtas specifikt från företaget UC (Upplysningscentralen). Lån utan uc kontroll använder sig istället oftast av Bisnode eller Creditsafe som är andra kreditupplysningsföretag.

En UC kontroll påverkar din framtida kreditvärdighet negativt i de fall du har tänkt att söka andra lån eller krediter inom de närmsta 12 månaderna. För varje uc kontroll som görs, sänks nämligen din kreditvärdighet. Så är inte fallet med de kreditupplysningar som lämnas av Bisnode och Creditsafe, varför lån med kreditupplysning genom dem är att rekommendera om du vill skona din kreditvärdighet.

Med anledning av att uc kontroll påverkar kreditvärdigheten negativt, är det många som vill söka lån utan uc kontroll och ibland kan det också vara så att personer som redan har många förfrågningar hos uc också har svårt att få lån och därför söker lån utan uc istället. Lån utan uc kontroll återfinns i allmänhet i kategorin snabblån även om det bland snabblån även finns andra lån som faktiskt använder sig av uc kontroll.
 

Privatlån trots betalningsanmärkning

Det finns en del privatlån man kan få trots betalningsanmärkning. När man söker lån med betalningsanmärkning får man i allmänhet ofta lite sämre villkor än om man inte har någon betalningsanmärkning. Detta beror på att ju sämre kreditvärdighet man har, desto större risk tar den bank eller långivaren som lånar ut pengar. Det finns lån utan säkerhet även för personer med betalningsanmärkning men har man skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten minskar möjligheten att låna pengar drastiskt. Låna pengar med betalningsanmärkning kräver att man väljer bank eller långivare noga och försäkrar sig om att just den banken eller långivaren är beredda att godkänna lån trots betalningsanmärkningar.
 

Privatlån med skuld hos Kronofogdemyndigheten

Har man försatt sig i en situation med skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten är det mycket svårt att få ett lån. Det finns i princip nästan inga långivare och banker som lånar ut pengar utan säkerhet om det finns skulder hos Kronofogdemyndigheten. Den som ägen en bostad kan pröva att söka lån med bostaden som säkerhet genom så kallade omstartslån men det är fortfarande väldigt svårt att bli godkänd för lån. Den som har skuld hos Kronofogdemyndigheten bör istället försöka betala av skulden hos Kronofogdemyndigheten och därefter ökar möjligheten att få ett lån utan säkerhet. Är man osäker på hur man ska planera för att bli skuldfri hos Kronofodgemyndigheten finns oftast en ekonomisk rådgivare på den kommun som du är bosatt i. Ofta finns information om kommunens ekonomiska rådgivare, på kommunens hemsida.
 

När man pratar om kostnader för små och stora blancolån och huruvida det finns billiga privatlån utan säkerhet är det i första hand själva kostnaden i form av ränta och avgifter man avser.

Ett lån består i allmänhet av olika delar, nämligen amortering, ränta och eventuella avgifter. Dessa delar tillsammans, utgör det belopp du skall betala till banken eller långivaren och även om alla delar kan variera i storlek så är de i princip ofrånkomliga, förutom de eventuella avgifterna som varierar kraftigt huruvida banken eller långivaren tar ut avgifter eller inte.

Ett lån är generellt att betrakta som billigt om räntan är låg. Räntan utgörs av en procentuell andel av innestående skuld och varierar kraftigt mellan olika typer av lån men också utifrån vilken individuellt satt ränta just du kan få.

Låg ränta och låga eller helst inga övriga avgifter, är alltså bra och ska inte förväxlas med amorteringsdelen av lånet. Att låna med någon form av säkerhet för lånet innebär i många fall något lägre ränte men nackdelen är att man binder upp sig och sina ägodelar till lånet medan blancolån utan säkerhet ger en frihet att själv bestämma över sina pengar och ägodelar i övrigt.
 

Den här sidan uppdaterades senast 2020-05-16.