Snabblån med enkel ansökan

Snabblån Snabblån

Till kategorin snabblån hör egentligen alla lån som per definition går snabbt och enkelt att ansöka om online, med svar på om ansökan godkänts eller inte snabbt direkt på skärmen.

Många anser att för att klassas som snabblån, bör man också kunna identifiera sig och signera lånet direkt med BankID eller e-leg, vilket faktiskt är fallet när de gäller de flesta lån som man ansöker om online. Vi har valt att på denna sida endast omnämna lån med max lånebelopp på upp till 50000 kr medan de lån som har max lånebelopp på större belopp än så, återfinns inom kategorin privatlån utan säkerhet även om de rent teoretiskt skulle passa in på definitioner för snabblån de också.
 

De bästa och mest populära Svenska snabblånen

Mindre enkla privatlån utan säkerhet eller så kallade blancolån i form av snabblån är lätta att ansöka om och du får svar direkt på skärmen! Här har vi enbart samlat de allra bästa snabblånen som finns i Sverige. Samtliga är snabblån som INTE är högkostnadskrediter eftersom sådana inte passar in på vår webbplats i nuläget.
Eftersom vi är opartiska är lånen sorterade i alfabetisk ordning.
Hittar du inte det du söker kan du också söka efter bra och pålitliga snabblån genom vår systersida.

Snabba lån som inte är högkostnadskrediter

Kanske har du surfat runt på nätet och besökt olika lånesajter med lån i olika prisklasser. Som du märker finns ingen röd varningstriangel med text om att detta är högkosnadskrediter. Det finns en enkel anledning till att högkostnadskrediter inte finns på vår webbplats för närvarande och det är helt enkelt för att vi inte anser att sådana lånelösningar är av bästa kvalitet.
Alla snabblån du hittar i vår lista är snabblån som inte är högkostnadskrediter. Att låna pengar snabbt behöver nämligen inte vara onödigt dyrt. Även du som har dålig kreditscoring har goda chanser att bli godkänd för ett snabblån utan att det är ett dyrt sådant. Så länge du inte har skuldsaldo hos Kronofogden finns det många alternativ som har lägre ränta än högkostnadskrediter.
 

Kostnader för snabblån

Snabblån som inte är högkostnadskrediter har en ränta på under 30% (2020). Att låna pengar innebär att du kommer att du kommer att betala både amortering och ränta. Hur mycket lånet kostar beror på flera olika faktorer. Lånebelopp, ränta och lånets löptid (hur länge du lånar pengarna) är avgörande för vilka kostnader lånet kommer att medföra.
Ju högre räntan på lånet är desto större anledning att tänka efter hur länge du behöver låna pengarna. Visserligen kan du alltid välja att förtidsinlösa lånet innan löptiden har tagit slut men billigast möjliga ränta är alltid en fördel för dig som låntagare.
 

Vad kännetecknar ett snabblån

När man pratar om snabblån menar man vanligtvis lån som det går snabbt att ansöka om och få svar på huruvida man blivit godkänd för lån eller inte. Många förknippar också snabblån med lån som ger utbetalning på det egna kontot snabbt. Om vi börjar med snabblån som ett snabbt och enkelt sätt att låna pengar på så är snabblån online överlägset mycket snabbare än att gå till ett vanligt landbaserat bankkontor.

De flesta känner ju till att det inte bara är att gå in på ett bankkontor och be om att få låna pengar och sedan är det klart. På ett landbaserat bankkontor måste man som regel boka tid hos en bankman som man sedan ska gå igenom sin ansökan om lån tillsammans med. Men lite tur (beroende på bank) kan man få svar direkt vid det förbokade besöket och pengarna inom några dagar därefter. Ja redan nu förstår de flesta att ansökan om snabblån online handlar om den snabba ansökan och svar direkt på skärmen. Hur lång tid det sedan tar innan man har pengarna insatta på sitt konto, varierar kraftigt. Det kan ta allt från 15 min upp till 2 bankdagar beroende på vilket lån man ansökt om och hos vilken bank eller långivare.
Det finns dom som helt felaktigt blandar ihop begreppen snabblån och smslån.
 

Snabblån utan UC

Snabblån utan uc Snabblån utan uc

Det finns många bra snabblån utan uc kontroll, likväl som det finns många snabblån som använder uc kontroll men ändå kan ge lån till personer med låg kreditvärdighet och många tidigare förfrågningar genom uc. Många tror helt felaktigt att om man har många förfrågningar hos uc är det omöjligt att få lån, vilket alltså inte är fallet.

Att låna pengar utan uc kontroll är mycket mer populärt än många tror och den typen av lån blir allt vanligare. Lån utan uc kontroll påverkar nämligen inte kreditvärdigheten negativt om man vill bibehålla eller låta bli att försämra sin kreditvärdighet. Det går alltså att samla lån trots många förfrågningar och det går till och med att söka flera lån utan uc samtidigt. En populär kategori inom snabblån är årslån utan uc kontroll eftersom de lån vi kallar för årslån har en lång återbetalningstid på minst 12 månader men ofta ännu längre än så. Det finns årslån utan uc kontroll med flera års återbetalningstid.
Det är vanligt att man identifierar sig med BankID när man ansöker om snabblån både med och utan uc kontroll.

Eftersom du hittade oss kanske du är intresserad av mer djupgående och mer omfattande information om liknande lån. Du kan med fördel sök efter de bästa lånen utan uc genom vår systersida. www.kontanter.nu har sedan länge etablerat en förtroendefull och löpande uppdaterad information om alla möjliga ämnen inom privatekonomi.
 

Snabblån med UC kontroll

Vissa lån inom kategorin snabblån använder sig av uc kontroll men är generösa i sin bedömning av personers kreditvärdighet. Det finns exempelvis långivare som använder sig av uc kontroll men som ändå ger lån trots en eller flera betalningsanmärkningar. Att långivaren använder sig av uc kontroll behöver alltså inte nödvändigtvis innebära att det är svårare att bli godkänd för lån hos dem. Däremot finns det inom privatlån en hel del av de mer traditionella bankerna som vanligtvis också återfinns som fysiska bankkontor som ger automatiskt avslag vid många förfrågningar och låg kreditvärdighet. Fördelen med att låna pengar online är att du enkelt kan jämföra olika lån och banker och välja den bank som ser ut att ha bäst villkor för just dig.
 

Snabblån med betalningsanmärkning

Vissa långivare kan godkänna låntagare som har en eller flera betalningsanmärkningar. Faktum är att det blir allt vanligare att banker och långivare inte nödvändigtvis dömer ut en persons kreditvärdighet bara för att man inte klarat av sina ekonomiska åtaganden tidigare. Att få en ny chans att låna pengar även med betalningsanmärkning kan ju dessutom vara lösningen på en svår ekonomisk situation. En betalningsanmärkning ligger kvar i flera år och belastar kreditvärdigheten, något som inte alls behöver innebära att personen i fråga inte sköter sin ekonomi i nutid, vilket många banker och långivare har insett. Självklart ska man tänka sig för innan man lånar pengar med betalningsanmärkning men det gäller ju alla lån oavsett om man har betalningsanmärkning eller inte. Man måste förstås vara säker på att man kan ha råd att återbetala det lån man ansöker om att få.
 

Snabblån när du saknar BankID

BankID blir allt vanligare som identifieringsmetod men det finns fortfarande en viss variation vad det gäller krav på bankid eller ej. Det blir allt mer vanligt att identifieringen sker med hjälp av BankID eller e-leg så det kan definitivt vara värt att skaffa BankID om du inte redan har ett sådant.

Sms som identifieringsmetod är relativt sällsynt, däremot kan det vara så att du får ett sms med en kod som du ska logga in på bankens sida med för att på så sätt identifiera dig. Vissa banker ger också möjligheten att du identifierar dig genom inloggning via din vanliga internetbank.
 

Snabblån trots låg kreditvärdighet

Att låna pengar med låg kreditvärdighet är allt mer efterfrågat. Kreditvärdigheten påverkas av flera olika faktorer såsom inkomst, boendekostnader, betalningsanmärkningar, antal uc kontroller sedan tidigare, antal lån och krediter sedan tidigare m.m. En kreditbedömning tar som regel hänsyn till en rad olika parametrar sammantaget och helheten av det ger sedan en bedömning av en persons kreditvärdighet. Banken eller långivaren vill försöka räkna ut sannolikheten att personen i fråga skall hamna i ekonomiska svårigheter och risk för uteblivna återbetalningar.

I kreditbedömningen vid utfall av låg eller dålig kreditvärdighet är det sammanfattningsvis oftast inkomst i relation till förväntade utgifter som gör att en person får låg eller dålig kreditvärdighet även om många förfrågningar hos uc eller hög skuldbörda sedan tidigare också väger tungt.
En person med skuld hos Kronofogdemyndigheten kan sällan få lån om man inte äger en bostad som man kan sätta som säkerhet för lånet. Vi rekommenderar inte att försöka låna pengar online om man har skuldsaldo hos Kronofogden.
 

Stora eller små snabblån

Ett snabblån varierar i storlek vad det gäller både max lånebelopp och minimum lånebelopp. Det finns snabblån på belopp mellan 50 - 500000 kr eftersom vissa banker själva kategoriserar sina lån bland snabblånen. Här ser vi åter igen begreppet snabblån främst utifrån hur snabbt det går att fullfölja låneprocessen. Skall man generalisera lite så kan man säga att det finns gott om snabblån på max lånebelopp upp till 25000 kr och därefter blir det allt färre som kategoriserar sig själva inom snabblån även om de flesta lån du ansöker om online, faktiskt faller inom ramen för det man kan kalla för snabblån. Snabblån är ett säkert och bra alternativ för den som är i akut behov av att skaffa pengar snabbt. Detta i jämförelse med många andra sätt att skaffa pengar som varken är snabba eller säkra.
 

Smslån och mikrolån

Smslån Smslån

Smslån, mikrolån och kreditkonton är också benämningen på snabblån online. Själva begreppet smslån har inte dött ut ännu trots att innebörden av just smslån i princip helt har spelat ut sin roll. Det var nämligen så att när den här typen av lån kom för många år sedan, fanns möjligheten att ansöka om lån via sms som ett snabbt alternativ till att besöka ett traditionellt bankkontor. Visserligen har vissa smslån fortfarande kvar möjligheten att söka lånet via sms men eftersom man då skall sms:a en viss text till ett visst nummer och det vanligtvis gäller enbart återkommande kunder, har detta lite krångliga förfarande i princip försvunnit och ersatts av att man söker smslån och snabblån genom sin smartphone eller på datorn.

Tiderna förändras och så även metoder för att låna pengar, som nu blivit mer modernt och med BankID på mobil enhet går det snabbare och enklare att söka lån online på dator eller mobil enhet oavsett om det är mobiltelefon, surfplatta eller via dator.
 

Alternativ till snabblån

Alternativ till snabblån är de lån som man kan söka online hos banker som faktiskt också har landbaserade bankkontor. De lånen återfinns i allmänhet bland de kategorier av lån som ofta kallas privatlån utan säkerhet och blancolån.
Det finns också en typ av låneprodukt som kallas för kreditkonton, vilket är som en kortkredit fast utan själva platskortet. En kontokredit har fördelen att man enbart betalar ränta för den del av lånet som man utnyttjat och att man kan betala in mer flexiblelt utifrån de egna önskemålen om månadsbelopp att återbetala.

Kreditkort är också ett alternativ till snabblån och blancolån i största allmänhet. Ett kreditkort har fördelar så till vida att de ofta ger en helt kostnadsfri kredit utan ränta i ett antal dagar. Det innebär att om man betalar hela fakturan med hela skuldbeloppet, utgår som regel ingen ränta och det blir på så sätt ett slags räntefritt lån. Nackdelen om man behöver pengarna samma dag eller senast dagen efter, är förstås att när man gör ansökan om kreditkort tar det ofta några dagar eller till och men upp till någon vecka innan själva kortet kommer hem i brevlådan och det är först då som man kan utnyttja pengarna.

Om du är i en situation då du känner att dina lån och krediter är på väg att bli för kostsamma, kan en smart lösning vara att samla ihop alla gamla lån och krediter till ett enda större lån. På det sättet kan du få en rejäl nystart i din hushållsekonomi även om du fortfarande har skulder att betala av. Det finns banker och kreditföretag som hjälper skuldsatta att få förmånliga nystartslån.
 

Den här sidan uppdaterades senast 2020-03-28.