Lån till svenska småföretag under Coronpandemin

28.03.2020

Har din företagsverksamhet drabbats av de konsekvenser som Covid 19 medför? Har du svårt att uppfylla kraven för att få ett småföretagarlån hos din vanliga bank? Känner du att regeringens krispaket inte kommer att räcka för att rädda ditt företag?
Genom att undersöka möjligheterna till ett småföretagarlån på nätet, kanske du hittar en utväg ur den svåra tid som nu råder i Sverige.

Småföretagarlån under Covid 19
Småföretagarlån under Covid 19

Även om svenska myndigheter arbetar hårt med att hitta passande krispaket för småföretag, är det otillräckligt för många. Den som exempelvis driver ett familjeföretag, kan förmodligen uppleva att krispaketet inte räcker till för att rädda företaget.

Många banker nu med att ta emot mängder av låneansökningar från företag men långt ifrån alla småföretag kommer att kunna bli godkända för dessa företagslån. Genom att leta efter lämpliga småföretagarlån på nätet, kanske du kan hitta den finansiering som gör att du kan betala företagets och familjens räkningar i några månader till och därmed rädda företaget från att försättas i konkurs.

Småföretagarlån eller personligt lån?

Beroende på vilken bolagsform ditt företag har, kan också ett personligt privatlån utan säkerhet vara ett alternativ. Många företagslån kräver personlig borgen, vilket i praktiken ändå innebär att du personligt betalningsansvarig om ditt företag inte kan återbetala sina skulder. Fördelen med att ta ett företagslån är att du enkelt kan låna med eller utan säkerhet och att det är firmatecknarna som ansöker om lånet tillsammans. Om du har en enskild firma är skillnaden för dig som låntagare marginell när det kommer till betalningsansvar. I de fallen kan det definitivt vara värt att överväga att istället ansöka om ett privatlån utan säkerhet eftersom räntan i många fall faktiskt kan vara lägre på ett sådant lån.

Tips att tänka på vid tillfällig likviditetsbrist

Den situation vi nu befinner oss i är unik på alla sätt och vis. Många mindre företag har små marginaler eftersom både produktion, lagerhållning och övriga kostnader kanske finansieras allt eftersom inkomsterna i företaget rullar in. Det är inte heller ovanligt att mindre företag som vill växa, hela tiden gör stora eller små investeringar som baseras på en marknadsanalys som inte alls kan jämföras med den speciella situation som för närvarande råder. Även ett livskraftigt företag kan lätt hamna i likviditetsproblem när hela marknaden svajar och kunderna helt plötsligt försvinner av olika anledningar. Det finns några råd och tips på hur du kan tänka vid likviditetsbrist i vanliga fall men i nuläget handlar det om ganska annorlunda förutsättningar.

Planera för "efter krisen exit plan"

Beroende på vilken typ av verksamhet du bedriver, kan din exit plan för tiden efter pandemin se olika ut.

Det du behöver analysera är risker och möjligheter för din att din verksamhet åter igen kan bli lönsam tillräckligt snabbt efter att krisen är över. För krisen kommer att gå över förr eller senare. När du räknat ut hur många månader ditt företag kan överleva med kraftigt reducerade eller i värsta fall helt utan inkomster behöver du göra en plan för hur du ska återskapa din verksamhet på snabbast möjliga sätt. Det kan förstås kännas märkligt att redan nu börja planera för hur verksamheten ska öka igen efter krisen, särskilt om du just nu är mitt uppe i att se hela ditt livsverk rasa samman. Men om du inte tidigt skapar en plan för hur du snabbt ska öka din omsättning igen när allt är över, kanske du aldrig kommer att ha förmågan att rädda ditt företag på lång sikt. Om du löser den akuta krisen genom exempelvis ett företagslån, är det sedan dags att med en gång sätta igång och planera för framtiden. Det finns anledning att tro att du har tid att avsätta för det nu, medan när det äntligen vänder, behöver du komma snabbt på fötter igen.

Hur långt är du beredd att gå?

Hur länge ska man göra allt för att få företaget att överleva, även om det sker på bekostnad av privatekonomin? Det är en fråga som många småföretagare brottas med just nu. Dessvärre är det samtidigt en fråga som det bara finns en enda person som kan svara på - du.

Att noga överväga möjliga alternativa sätt att försörja sig på, är högaktuellt för många just nu. Det kan vara otroligt smärtsamt att se sina drömmar och kanske sitt livsverk gå i botten på bara några månader och ibland är det rätt att släppa taget, medan det ofta är värt att kämpa på ett tag till om man har hopp och tro på en framtid med en blomstrande verksamhet igen.

Svenska banker online tillhandahåller information om banker och andra långivare
som är verksamma i Sverige och står under tillsyn av finansinspektionen.
Privatlån utan säkerhet och förmånliga företagslån i alla storlekar.

All rights reserved © svenska-banker.se 2015.
 

Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!