Svenska företagslån

01.03.2020

Behöver ditt företag mer disponibla medel på banken eller i kassan av någon anledning? Vill du slippa vänta på en bokad tid på ett bankkontor och istället teckna ett företagslån online?
Då kan vi glädja dig med att vi har utökat vår webbplats med bra och relevanta företagslån för små och medelstora företag.

När ditt företag saknar tillräckligt med pengar

Om din affärsidé fungerar och du är i full gång med ditt företag, kanske du upptäcker att du behöver mer pengar i företaget för att kunna bedriva verksamheten på det sätt du vill. I entrepenörsskapet ingår förstås att vara driven med blicken stadigt fäst vid nästa utmaning men om kassaflödet inte ger tillräckligt utrymme kan det faktiskt vara förödande för din verksamhet.

Att ständigt ligga steget efter för att göra nödvändiga investeringar, köpa förbrukningsmaterial eller kunna ha utrymme för viss lagerhållning skapar frustration. Det är nu det är dags att du bestämmer dig för om du vill ta ditt företag till nästa nivå eller inte.

Olika modeller för god lönsamhet med "just in time" leveranser kan vara slitsamt och framför allt ska det vara för att du själv väljer den strategin i dina leveranser, inte för att det saknas likvida medel för lagerhållning. Självklart beror det på inom vilken bransch du är verksam inom men att ha ett visst ekonomiskt utrymme i företaget är ofta en nödvändighet.

Även om det inte är pengar till bara de löpande kostnaderna som saknas för stunden, finns det lösningar för olika företags behov. Har du en teknisk lösning som du vill söka patent för, kan det vara helt avgörande för ditt företags framtid.

Företagslån när liten behöver bli stor

Ett problem för många små företag är att det är svårt att kunna göra nödvändiga investeringar för att växa. Dina affärer går bra och ditt kundunderlag växer men det som hindrar dig kanske är tillräckligt med likvida medel för att investera i maskiner, material eller mer personal.Det är vanligt att småföretagare bara jobbar på utan att reflektera över om det är dags för den lilla rörelsen att växa sig större. Det steg som de allra flesta upplever som störst, är att bli arbetsgivare och anställa personal. De som utökar sin verksamhet tar risker men samtidigt är det omöjligt att växa utan att investera i sin affärsidé.


Det som kan vara bra att känna till innan du investerar i en expandering som innefattar att du anställer personal, är att du kan anställa människor med olika anställningsvillkor. Genom att visstidsanställa personal, skyddar du dig ifall du helt plötsligt inte skulle få så mycket beställningar. Att stå med personalkostnader när beställningarna inte rullar in som de ska, kan snabbt fresta på ett litet företags ekonomi. Nackdelen med att visstids- eller projektanställa medarbetare är att det inte är en så attraktiv anställningsform. Om du verkar inom en bransch där du konkurrerar om medarbetare med speciell kompetens, kan det vara mycket svårt att locka personal. Däremot är det helt normalt att använda sig av 6 månaders provanställning, vilket kan ge dig ett utrymme att avsluta anställningen om orderinflödet inte blir som du tänkt dig. Det finns olika typer av företagslån för svenska företag. De flesta av dem kan du disponera ganska fritt.

Miljonlån för företag som är livskraftiga

Som företrädare för ditt företag, är det viktigt att du tänker efter och räknar noga på vad ditt företag har råd att låna och vilka vinster investeringen är tänkt att inbringa på sikt. Det knepiga med företagslån är att det kan handla om nödvändiga innovationer eller utvecklingsarbete som kanske inte kommer att bringa intäkter direkt.

Visst finns det talesätt som säger "friskt vågat hälften vunnet" men var ändå noga med att göra en plan för dina investeringar. Detta är särskilt noga om du tar ett lån för att utveckla företaget.

Du kan söka företagslån på miljonbelopp även online och det medför faktiskt till och med fördelar ibland, eftersom handläggningsprocessen går mycket snabbt. Om du står inför en situation då du behöver fatta snabba beslut eller har fått ett bra erbjudande med kort giltighet, kan ett företagslån på nätet passa bra.

Att ta ett lån på miljonbelopp om du inte tror väldigt mycket på att din satsning kommer att inbringa en väsentligt ökad omsättning på sikt, vore att ta en ganska stor risk. Ett sätt kan vara att hitta finansiering hos ett annat företag som kanske tror på din affärsidé och därför är beredda att investera i ditt företag. Men vill du kunna fortsätta styra ditt företag självständigt, kan ett företagslån vara bättre än att söka externa aktörer som vill skjuta in riskkapital.

Risker med lån för enskild firma och HB

Om ditt företag är en enskild firma eller ett Handelsbolag (HB) står företagsägaren som personligt betalningsansvarig om företaget inte kan betala sina skulder.
När du letar efter företagslån är det vanligt att du hittar lån som istället för en räntesats, har en fast månadsavgift. I de här fallen är det bra att räkna på vad månadsavgiften motsvarar i ränta innan du tar ett sådant lån. Som enskild företagare eller som delägare i ett Handelsbolag kan det nämligen i många fall vara bättre att ansöka om ett privatlån utan säkerhet istället. Att ta ett privatlån och sedan sätta in mer pengar i företaget genom att öka det egna kapitalet kan ibland innebära lägre ränta.

Svenska banker online tillhandahåller information om banker och andra långivare
som är verksamma i Sverige och står under tillsyn av finansinspektionen.
Privatlån utan säkerhet och förmånliga företagslån i alla storlekar.

All rights reserved © svenska-banker.se 2015.
 

Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!