Ta tag i din privatekonomi 2022

04.01.2022

Nytt år och nya möjligheter brukar man ju säga... eller? Handlade ditt "officiella nyårslöfte" om att träna mer och äta nyttigare? Kanske sluta röka eller något annat som har med hälsa och välmående rent fysiskt att göra? Att skaffa sig bättre ekonomi är kanske inte det man uppger som nyårslöfte när man sitter samlade och delar med sig av vad man vill förändra det kommande året.

Det är däremot ganska vanligt att många faktiskt väljer att ta tag i sin privatekonomiska situation för att ge sig själv en fräsch nystart på ett nytt år.

Nystart
Nystart

Unna dig en nystart 2022

Att unna dig en nystart i ekonomin för 2022 är att ge dig själv möjligheten att ha mer pengar på fickan att röra dig med varje månad. Kanske behöver du upprätta en enkel hushållsbudget för att få ordning på ekonomin eller så kanske du har möjligheten att sänka dina utgifter. Det finns ofta många saker du kan göra för att på ett snabbt och förhållandevis enkelt sätt få mer pengar över till sådant du vill göra eller köpa.

Känns det jobbigt att ta tag i saken? Många upplever att det finns en tröskel att faktiskt komma igång med att få mer pengar över till fritid, kläder och nöjen men faktum är att det inte behöver vara särskilt krångligt.


Fyra enkla tips för att komma igång

  1. Räkna lite på dina inkomster och utgifter. Det behöver inte vara jättedetaljerat utan kolla ditt kontoutdrag på banken så ser du vilka fasta och rörliga utgifter du har varje månad. Har du ens koll på vad du lägger pengarna på varje månad?
  2. Gör en enkel budget för vad saker och ting får kosta varje månad. Får du det att gå ihop på ett rimligt sätt eller saknas det pengar ändå för att du ska kunna unna dig det där lilla extra? Om det gör det, vilka utgifter kan du lättast skära ner på?
  3. Har du lån och krediter som du tagit tidigare och som du kommer att betala av på under en längre tidsperiod framöver? Om du har det, finns det möjlighet att sänka dina lånekostnader? Många blir förvånade över att de kan betala mindre på gamla lån och krediter genom att samla ihop dem till ett enda större lån. Sök bra privatlån utan säkerhet för att få ner dina räntekostnader eller ändra amorteringsplan.
  4. Om du ändå inte får pengarna att räcka till det du vill göra och köpa återstår att skaffa mer pengar för att få bättre ekonomi. Om du redan jobbar eller studerar på heltid kanske inte mer jobb eller studier är en lösning. Men om du är villig att lägga ner lite tid och energi för att skaffa mer pengar än du har nu, finns många kreativa sätt att skaffa extrapengar på.


Det bästa nyårslöftet 2022

Oavsett hur bra eller dålig din privatekonomi är idag, kan det vara det bästa nyårslöftet 2022 att ge dig själv bättre eller ännu bättre ekonomi. "Pengar är inte allt" brukar många säga men faktum är att när man har lite djupare diskussion om just pengar och god ekonomi så betyder det en hel del för de allra flesta. Den som ständigt upplever att de har för lite pengar håller säkert inte med om att pengar har en väldigt liten betydelse.

Det jordeliv vi har är inte oändligt det vet vi alla om och varför leva livet med för lite pengar som ett återkommande tema i vardagen? Att ha som nyårslöfte att skaffa bättre ekonomi är kanske ett av de allra bästa löften du kan ge dig själv.


Uthållighet är nyckeln till framgång

Som med alla förändringar är uthållighet den viktigaste nyckeln till att nå framgångar. Det gäller ju för alla del oftast alla typer av nyårslöften. Att bestämma dig för att genomföra en förändring, att verkligen göra det och att sedan hålla ut och fortsätta är det enda sättet att förändra på ett framgångsrikt sätt. Att sedan utvärdera dina insatser då och då för att justera i planen är klokt eftersom det inte alltid är så enkelt att sätta upp rätt mål och delmål redan från början.

Att sätta mål och delmål som är utmanande men samtidigt realistiska, är nog vad många går bet på. Antingen sätter de för ambitiösa mål, vilket gör att de är näst intill omöjliga att uppnå och därför tenderar att rinna ut i sanden. Eller så sätter man för låga mål, vilket gör att det tar oändligt med tid att se någon riktig förändring som också är märkbar.

Svenska banker online tillhandahåller information om banker och andra långivare
som är verksamma i Sverige och står under tillsyn av finansinspektionen.
Privatlån utan säkerhet och förmånliga företagslån i alla storlekar.

All rights reserved © svenska-banker.se 2015.
 

Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!